Maïspercelen op zand- en lössgrond melden | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Maïspercelen op zand- en lössgrond melden

17-02-2021

Wilt u maïs telen op uw percelen op zand- en lössgrond? U meldt dit bij ons. Zo kan de NVWA controleren of u zich aan de kortere uitrijperiode voor maïspercelen op bouwland houdt. Melden kan nu niet. Dit kan in 2022 weer.

Voorwaarden voor deze regeling

  • U meldt uiterlijk 15 februari bij ons op welke percelen u dit jaar maïs gaat telen. Dat doet u voor grasland en bouwland.
  • Heeft u een perceel niet gemeld? Dan mag u daarop dit jaar geen maïs telen.
  • U geeft het uiterlijk 14 maart door als er iets verandert in de percelen waarop u maïs gaat telen.
  • Heeft u gemeld dat u maïs gaat telen op een bouwlandperceel? Dan rijdt u hierop geen drijfmest of vloeibaar zuiveringsslib uit van 16 februari tot 15 maart.

Wanneer en hoe melden

U werkt eerst uw percelen bij in Mijn percelen. Hier geeft u alle percelen door waar maïs op komt. Met het formulier op mijn.rvo.nl geeft u daarna de percelen op zand- en lössgrond aan ons door. Dit kan van 20 januari 2021 tot en met 15 februari 2021. Logt u in met eHerkenning? U heeft betrouwbaarheidsniveau 2+ nodig. Logt u in met DigiD? Dit kan met een SMS-code of de DigiD-app.

Na uw melding

Na het versturen ziet u direct een ontvangstbevestiging in het scherm. Deze kunt u zelf bewaren, maar staat ook in Mijn dossier onder Documenten. De ontvangstbevestiging is ook uw meldbewijs. Na uw melding mag u maïs telen op de percelen die u heeft doorgegeven.

Intrekken of veranderen tot en met 15 februari

U kunt uw melding nog veranderen. Wilt u bijvoorbeeld een perceel afmelden of toevoegen? Dan werkt u eerst weer Mijn percelen bij. Daarna doet u een nieuwe melding met het formulier op mijn.rvo.nl. Wij kijken alleen naar uw laatste melding. U kunt uw maïspercelen na 15 februari niet meer (opnieuw) aanmelden.

Intrekken of veranderen vanaf 16 februari

Vanaf 16 februari kunt u uw melding ook nog veranderen. Dat doet u uiterlijk op 14 maart. In het formulier ziet u dan de percelen die u in uw vorige melding aan ons heeft doorgegeven. U kunt alleen de oppervlakte van een perceel kleiner maken of een perceel intrekken.

Geeft u voor een perceel een kleiner oppervlakte dan de perceeloppervlakte aan ons door? Dan mag u alleen op de kleinere oppervlakte maïs telen. Trekt u één van de percelen die u heeft aangemeld in? Dan mag u vanaf de datum dat u de verandering doorgeeft drijfmest of zuiveringsslib uitrijden op het perceel. Maar u mag op dit perceel later in het jaar geen maïs telen.

Uitzondering

Teelt u maïs met de biologische productiemethode en heeft u hiervoor een certificaat van Skal? Of teelt u suikermaïs onder folie? Dan hoeft u uw maïspercelen niet te melden. U heeft dan ook niet te maken met de voorwaarde dat u korter mest mag uitrijden.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.