Uw diervoederbedrijf | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Uw diervoederbedrijf

26-01-2021

Als diervoederleverancier moet u soms uw bedrijf bij ons registreren. U stuurt ons dan informatie over uw voer. Ook houdt u gegevens bij over het voer dat u heeft verkocht. U houdt daarvoor een administratie bij.

Uw registratie bij ons

Als diervoederleverancier moet u zich bij ons registreren als u voer levert aan landbouwbedrijven met staldieren of rundvee.

Hoe registreren

U kunt zich als diervoederleverancier registreren op mijn.rvo.nl. Logt u in met eHerkenning? U heeft betrouwbaarheidsniveau 2+ nodig. Logt u in met DigiD? Dit kan met een SMS-code of de DigiD-app. Voor het ondertekenen van uw aanmelding heeft u TAN-codes nodig.

Wanneer hoeft registreren niet

Levert u alleen voer voor overige graasdieren of alleen aan een andere diervoederleverancier? Dan hoeft u zich niet bij ons te registreren. Gebruik het overzicht hieronder om te kijken voor welke diersoorten u levert. U weet dan of u zich moet registreren als diervoederleverancier.

Uw registratie veranderen

Staat u bij ons ingeschreven en veranderen uw gegevens? Geef dat dan zo snel mogelijk aan ons door. In elk geval binnen 30 dagen na de verandering. Stopt u als diervoederleverancier? Meldt u zich dan bij ons af. Dit doet u op mijn.rvo.nl.

Welke administratie bewaren

Met uw administratie laat u zien dat uw gegevens kloppen. Bewaar daarom alle documenten minimaal 5 jaar. Belangrijke documenten zijn bijvoorbeeld de analyseresultaten van het bemonsteren. U bewaart in uw administratie in elk geval:

  • het relatienummer, KVK-nummer en NAW-gegevens van uw klanten;
  • het gewicht van het diervoer in kilogram;
  • hoeveel kilogram stikstof en fosfaat in het diervoer zit;
  • de datums waarop u heeft geleverd;
  • de analyseresultaten van het bemonsteren;
  • de hoeveelheid droge stof of vocht en de hoeveelheid stikstof en fosfaat in de droge stof.

Al deze gegevens zet u op het etiket of in het document dat bij de lading hoort.

Verwerk nieuwe gegevens binnen 30 dagen in uw administratie.

Voergegevens doorgeven

U houdt gegevens bij over hoeveel voer u in een jaar levert en aan wie. Deze gegevens geeft u elk jaar uiterlijk 31 januari aan ons door. Lees meer op Voergegevens diervoederleverancier.

Buitenlandse diervoederleveranciers

Heeft u een bedrijf in het buitenland? Dan kunt u zich bij ons laten registreren, maar dat hoeft niet. Registreert u zich niet? Dan geeft u uw klant een document bij elke partij diervoeders die u levert. Hierin staan de ingrediƫnten van het voer. Dit document blijft bij de partij diervoeders, ook tijdens het vervoer.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.