Service menu right

Uitzondering veevoermaatregel voor melkvee

Teelt u ruwvoer met weinig eiwit of zit er altijd al weinig eiwit in het totaalrantsoen van uw melkvee? U valt misschien onder de uitzondering op de veevoermaatregel voor melkvee. Als u de aangepaste bovengrens gebruikt, meldt u dat bij ons. Melden kan waarschijnlijk van 1 september tot en met 7 september 2020.

Voorwaarde voor deze uitzondering

U heeft de berekening met de rekentool gedaan. De uitkomst van uw berekening is lager dan 155 gram ruw eiwit per kilogram droge stof. De rekentool laat de aangepaste bovengrens voor uw bedrijf zien. De rekentool staat op Veevoermaatregel voor melkvee.

Wanneer en hoe melden

De veevoermaatregel voor melkvee ligt nog bij de Tweede Kamer en de Europese Commissie. Wij verwachten dat er eind augustus duidelijkheid komt. U kunt de melding waarschijnlijk doen van 1 september tot en met 7 september. Als er meer bekend is, leest u dat hier.

Bewijsstukken meesturen

Met uw melding stuurt u ook bewijsstukken mee. Dit kan in een bijlage. Een bewijsstuk is bijvoorbeeld de berekening uit de rekentool. Daarmee laat u zien dat u minder dan 155 gram ruw eiwit per kilogram droge stof gebruikt.

Na uw melding

Na het versturen ziet u direct een ontvangstbevestiging in het scherm. Deze kunt u zelf bewaren, maar staat ook in Mijn dossier onder Documenten. De ontvangstbevestiging is uw meldbewijs en laat u zien bij een controle.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *