Service menu right

Resultaten Operationeel Programma

20-11-2020, 14:33

Nederland heeft het Operationeel Programma Duurzaam Vissen voor de Markt. Hiermee wil de Nederlandse overheid meehelpen aan het nieuwe Gemeenschappelijke Visserijbeleid. Elk jaar plaatsen we de resultaten van de activiteiten van dit programma op onze website.

Europese vlag

Europese Unie, Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij

Voorbeelden projecten

Voorbeelden van projecten die subsidie krijgen uit het Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij (EFMZV) vindt u op Europa om de hoek. Hier staan ook voorbeelden uit andere fondsen.

(Eco-)innovaties

In nauw overleg met ondernemers uit het viscluster is innovatie een speerpunt van het Nederlands visserijbeleid geworden in de afgelopen jaren. De focus van het Europees Visserij Fonds (EVF) lag op het ontwikkelen en steunen van innovatieprojecten en innovatietrajecten om de visserijsector ecologisch en economisch duurzaam te laten opereren.

In de EFMZV-periode wordt deze innovatie-aanpak nog eens versterkt, omdat innovatie een belangrijke onderwerp is binnen het EFMZV. Ook op ecologisch gebied. De volgende openstellingen richten zich op innovaties:

  • Innovatieprojecten aanlandplicht
  • Innovatieprojecten aquacultuur
  • Innovatieprojecten duurzame visserij
  • Innovatieprojecten rendementsverbetering visserij

Een korte samenvatting van projecten onder deze openstellingen leest u op de pagina Openbaarmaking EFMZV subsidies.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
U kunt via dit formulier geen vragen aan ons stellen. Heeft u een vraag? Ga dan naar www.rvo.nl/contact en neem contact met ons op via telefoon, e-mail of social media.
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.