Toestemming vissen met sleepnetten | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Toestemming vissen met sleepnetten

11-06-2021

Wilt u met sleepnetten vissen in de Waddenzee, Oosterschelde of Voordelta? Dan heeft u een schriftelijke toestemming van ons nodig. En uw vissersvaartuig moet ingeschreven staan.

Voor deze wateren geven wij geen nieuwe toestemmingen meer uit. Soms kunt u nog wel een overnemen van een andere ondernemer. Is uw vaartuig niet ingeschreven? Dan mag u uw toestemming reserveren.

Schriftelijke toestemming reserveren

U mag uw toestemming voor sleepnetvisserij pas gebruiken als uw vissersvaartuig is ingeschreven. Heeft u geen ingeschreven vaartuig? Dan mag u uw schriftelijke toestemming reserveren. Voor de Oosterschelde en de Voordelta schrijft u uw vaartuig binnen 5 jaar in. Voor de Waddenzee doet u dit binnen één jaar. Zorg dat u binnen deze tijd uw vissersvaartuig inschrijft. Dan voorkomt u dat uw schriftelijke toestemming vervalt.

Uw toestemming direct reserveren

Schriftelijke toestemming overdragen

U mag de schriftelijke toestemming voor de Voordelta overdragen aan een andere ondernemer. De toestemming voor de Waddenzee en Oosterschelde mag u niet overdragen.

Uw toestemming Voordelta direct overdragen

Vissen met sleepnetten op de Eems-Dollard

Vist u met sleepnetten op de Eems-Dollard? Dan heeft u een schriftelijke toestemming nodig voor de Waddenzee. U heeft ook een toestemmingsbewijs nodig om te vissen op de Eems-Dollard. U leest hierover meer op Toestemming vissen op de Eems-Dollard.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.