Visreis en vangst doorgeven met E-lite | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Visreis en vangst doorgeven met E-lite

11-06-2021

Bent u kapitein van een vissersvaartuig kleiner dan 12 meter? Dan houdt u de gegevens van uw visreizen bij in het E-lite logboek. Geef de informatie binnen 24 uur na terugkeer in de haven ons door. Wij gebruiken de informatie voor beheer van quota, visserij en visbestanden.

Visreis direct doorgeven

Geef uw gegevens uit het logboek direct aan ons door. U logt hiervoor in met eHerkenning niveau 2+ of hoger of met DigiD. Heeft u deze dit nog niet? Vraag dan eerst eHerkenning of DigiD aan.

U geeft deze gegevens door:

  • datum, tijd en haven van vertrek, terugkeer en aanlanding;
  • de vistuigen die u heeft gebruikt tijdens de visreis;
  • de vissoort(en) die u heeft gevangen, aangeland en heeft teruggezet.

Uw visreis en vangst direct doorgeven

Voorwaarden

De voorwaarden voor het doorgeven van uw visreis zijn:

  • Per dag kunt u van maximaal één visreis de gegevens opgeven. Het vertrek uit en de terugkomst in een haven kan op een andere kalenderdag vallen. Maakt u op één dag meerdere reizen? Geef de gegevens van deze reizen dan in één keer door.
  • Vis die aan het einde van een visreis in een leefnet of bun is geplaatst, is aangeland. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij kreeft. Deze moet u net als de andere vis opgeven.
  • Verkoopt u vis direct vanaf het vaartuig of vanaf de kant? Geef de naam van de koper door bij uw opgave.
  • U doet de havenmelding bij de meldkamer van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Dit doet u uiterlijk 2 uur voor de verwachte binnenkomst in de haven.

Extra voorwaarden voor vaartuigen tussen de 10 en 12 meter

Bent u kapitein van een vaartuig tussen de 10 en 12 meter lang? Dan gelden deze extra voorwaarden:
  • U doet uw opgave in het E-lite logboek. Ook houdt u een papieren logboek bij. Dit doet u volgens de Europese logboekverplichting.
  • Landt u vis aan in een haven buiten Nederland? Geef dit dan ook op bij de autoriteiten van dit land.
  • U bewaart het papieren logboek minimaal 3 jaar in uw eigen administratie. U hoeft het niet meer naar de NVWA te sturen.

Gegevens aanpassen

U kunt na uw opgave zelf geen aanpassingen meer doen. Wilt u uw gegevens aanpassen? Stuur dan een e-mail naar elite@nvwa.nl.

Vragen over E-lite logboek?

Heeft u vragen over het invullen van het E-lite logboek? Neem dan contact met ons op. Heeft u vragen over inhoud of voorwaarden van de visreisregistratie? Neem daarvoor contact op met de NVWA. U belt met de meldkamer NVWA of stuurt een e-mail naar elite@nvwa.nl.

Wetten en regels

Meer weten over de regels voor de Europese logboekverplichting? Bekijk dan de Uitvoeringsverordening van de Europese controleverordening (EU nr. 404/2011).

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.