Uw vissersvaartuig registreren | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Uw vissersvaartuig registreren

23-09-2021

U schrijft uw vaartuig in in het Nederlands Register van Vissersvaartuigen. U doet dit voordat u ermee gaat vissen. Ook meldt u uw vissersvaartuig bij ons aan. Een registratie aanpassen of opheffen doet u ook bij ons.

Regels voor vissersvaartuigen

De regels voor vissersvaartuigen zijn:

  • Is uw vaartuig in totaal 12 meter of langer? Dan moet u goedgekeurde satellietvolgapparatuur aan boord hebben. De apparatuur meldt u bij ons aan.
  • Van vaartuigen kleiner dan 12 meter houdt u de gegevens van visreizen bij in het E-lite logboek.
  • Van vaartuigen vanaf 12 meter houdt u de gegevens van visreizen bij in het elektronisch logboek.
  • Vaartuigen vanaf 15 meter hebben een Automatisch Identificatiesysteem aan boord. Dit systeem heeft u van tevoren aangemeld bij het Agentschap Telecom. Bekijk de informatie hierover op de website van Agentschap Telecom.

Uw vaartuig registreren

Met het registreren van uw vissersvaarttuig vraagt u een visvergunning aan. Ook staat uw vaartuig dan geregistreerd in het EU-vlootsegment MFL.

Uw vaartuig direct registreren

Nog andere vergunningen nodig?

Er zijn regels voor de visserij die u gaat doen. Vist u op soorten met een quotum? Dat kan alleen als u hiervoor een contingent heeft. Naast de visvergunning heeft u misschien nog andere vergunningen of machtigingen nodig. Laat u daarover goed informeren. Stuur hiervoor een e-mail naar vr@rvo.nl.

Registratie wijzigen

Wisselt het vissersvaartuig van eigenaar? Of krijgt het een nieuwe of andere vistechniek, tonnage of voortstuwingsinstallatie? Wijzig dan uw registratie.

Uw registratie direct wijzigen

Registratie opheffen

U heft de registratie van uw vissersvaartuig op als:

  • u het vaartuig naar het buitenland overbrengt;
  • u het vaartuig niet meer voor commerciĆ«le visserijactiviteiten gebruikt;
  • het vaartuig is gezonken of wordt gesloopt.

Uw registratie opheffen

Overzicht geregistreerde vaartuigen

We publiceren elke maand een overzicht van geregistreerde vissersvaartuigen. De laatste versies vindt u hieronder. Wilt u graag een overzicht bekijken van een andere maand? Alle overzichten staan in de bibliotheek.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.