Service menu right

E-lite logboek kleine vissersvaartuigen

Bent u kapitein van een vissersvaartuig kleiner dan 12 meter en voert u visserijactiviteiten uit? Dan moet u de gegevens van uw visreizen bijhouden en aan ons doorgeven. Dat ging altijd via een papieren logboek. Vanaf 2018 moet u uw visreisgegevens digitaal doorgeven met E-lite logboek van RVO.nl.

Vanuit het Europees visserijbeleid gelden regels voor het registeren van visserijactiviteiten. Eén van deze regels is het bijhouden van een logboek met daarin de gegevens van de visreis. De gegevens worden gebruikt voor quota-management, het beheer van visstanden en voor het bepalen van de economische factor van deze kleine vloot binnen een lidstaat en dat van de Europese Unie.

Visreisgegevens doorgeven

Heeft u een visreis gemaakt waarbij vis is aangeland? Dan geeft u de gegevens van deze reis binnen 24 uur na terugkeer in de haven aan ons door via het E-lite logboek op mijn.rvo.nl.

Per dag kunt u van maximaal één visreis opgave doen. Vindt er op één dag meer dan één reis plaats, dan geeft u dit in één keer door. Hierbij kan het vertrek uit een haven en de terugkomst in een haven op een andere kalenderdag vallen.

Gegevens corrigeren

U kunt achteraf zelf geen correcties meer doen. Als u denkt dat een correctie nodig is, kunt een verzoek tot correctie mailen naar elite@nvwa.nl.

Papieren logboek

Voor vissersvaartuigen langer dan 10 meter maar kleiner dan 12 meter, blijft het verplicht om een papieren logboek bij te houden. Bent u een kapitein van een dergelijk vaartuig? Dan moet u dus naast het invullen van het digitale formulier ook het papieren logboek blijven bijhouden.

Het papieren logboek stuurt u niet meer naar de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). U  bewaart het minimaal 3 jaar in uw eigen administratie.

Vragen over E-lite logboek?

Heeft u vragen over het invullen van het E-lite logboek? Dan kunt u telefonisch contact opnemen met RVO.nl.

RVO.nl kan geen vragen beantwoorden over de inhoud, voorwaarden en dergelijke. Neem daarvoor contact op met de NVWA. Dit kan telefonisch via de Meldkamer NVWA (0900 0388) of per e-mail: elite@nvwa.nl.