Bureau Energieprojecten: overzicht in grote bestanden

Gepubliceerd op:
9 juli 2019
Laatst gecontroleerd op:
21 juli 2022

De bestanden op onze website zijn vaak vrij groot. Hoe behoud u het overzicht?

Zoeken

Zoeken naar trefwoorden in de tekst gaat het snelst via Ctrl-F. Rechtsboven in het leesvenster vult u het zoekwoord in.

Meerdere bestanden tegelijk openen

Soms wilt u meerdere bestanden naast elkaar openen, bijvoorbeeld om de inhoud te vergelijken. Klik dan met de rechtermuisknop op de link van een bestand en kies voor ‘Openen in nieuw tabblad’ of ‘Openen in nieuw venster’. Doe dit voor elk bestand dat u openen wilt. Als u kiest voor aparte vensters kunt u met Alt-Tab wisselen tussen de vensters.

Gebruik de Acrobat werkbalk

Bij het openen van het bestand ziet u middenonder een Acrobat balkje oplichten. Dit afgeronde grijze balkje heeft onderdelen waar u op kunt klikken. Deze informatie verdwijnt na een seconde, maar licht weer op als u er met de muis overheen gaat. U kunt hier een aantal handige dingen mee doen. Van links naar rechts:

 • Een kopie opslaan
 • Het bestand (of enkele pagina’s) afdrukken
 • Naar een volgende (of vorige) pagina klikken
 • Direct naar een pagina gaan
 • Inzoomen of uitzoomen op de pagina
   
 • De werkbalk van Acrobat weergeven. Activeer deze werkbalk om binnen het bestand uw weg te kunnen vinden. De werkbalk verschijnt aan de linkerkant van het leesvenster. De bovenste 2 opties zijn interessant:
  1. ‘Paginaminiaturen’: toont links van het leesvenster de pagina’s van het bestand in het klein. Zo krijgt u snel een overzicht van de grootte en de inhoud van het bestand. U kunt de miniaturen verkleinen en vergroten. Klik op een miniatuur om in het leesvenster de pagina te zien.
  2. ‘Bladwijzers’: in de meeste bestanden zijn bladwijzers aangebracht voor bijvoorbeeld hoofdstukken of bijlagen. U klikt zo snel heen en weer tussen delen van het bestand.

Toegankelijkheidseisen (pdf’s)

Wij streven ernaar om onze eigen online informatie en dienstverlening toegankelijk te maken, overeenkomstig het Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid. Loopt u tegen een toegankelijkheidsprobleem aan? Of heeft u een vraag of opmerking over onze toegankelijkheid? Neem dan contact op via toegankelijkheid@rvo.nl.

Contact Bureau Energieprojecten

Bel 070 379 89 79

bureauenergieprojecten@minezk.nl

Bent u tevreden over deze pagina?