Coronavirus

Gepubliceerd op:
13 maart 2020
Laatst gecontroleerd op:
27 januari 2022

Het coronavirus (COVID-19) en de maatregelen die het kabinet heeft genomen, raken heel Nederland. RVO voert een aantal van de financiële steunmaatregelen vanwege corona uit.

We updaten onze website regelmatig rondom het coronavirus en de coronamaatregelen. Het gaat dan bijvoorbeeld om landenpagina's (risicogebieden) en om aanpassing van een paar steunregelingen. Ververs deze pagina's daarom regelmatig, zodat u de meest actuele informatie leest.

RVO en het coronavirus

Coronavirus: regelingen die RVO uitvoert

Het kabinet heeft steunmaatregelen genomen om uw onderneming te helpen. Zo helpt de Tegemoetkoming Vaste Lasten ondernemers die omzetverlies lijden door de coronamaatregelen. En zijn er bijvoorbeeld speciale subsidiemaatregelen voor organisatoren van evenementen die niet konden doorgaan. 

Coronavirus en octrooien

Overweegt u om corona-gerelateerde producten te maken en wilt u weten wat de mogelijkheden zijn vanuit het octrooirecht? Of wilt u weten hoe het coronavirus onze dienstverlening beïnvloedt? Informatie over wetten, termijnen en de dienstverlening van Octrooicentrum Nederland in relatie tot het coronavirus.

Meer hulp en advies voor ondernemers

Er zijn meer steunmaatregelen voor werkgevers en ondernemers, zoals de NOW. U vindt een overzicht op rijksoverheid.nl. Heeft u als ondernemer algemene vragen over het coronavirus en ondernemen? Raadpleeg dan het KVK Coronaloket: telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Coronavirus en zakendoen in het buitenland

Welke gevolgen heeft het coronavirus voor u bij internationaal zakendoen? Lees informatie over landen en regio's waar de meeste vragen over binnenkomen.

Evenementen

Vanwege het coronavirus organiseren wij vooral evenementen in digitale vorm aan (webinar of online evenement/beurs). Bij fysieke evenementen houden we uiteraard rekening met de richtlijn van 1,5 meter afstand.

Meer weten?

Heeft u algemene vragen over het coronavirus of wilt u met andere ondernemers ervaringen uitwisselen (Higherlevel), raadpleeg dan onderstaande websites.

Bent u tevreden over deze pagina?