Hulpmiddelen circulair bouwen | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Hulpmiddelen circulair bouwen

09-02-2021

Deze pagina geeft een overzicht van stimulerende regelgeving, financiering, netwerken en Green Deals en City Deals rondom circulair bouwen.

Banner Versnellingshuis Circulair ondernemen

Stimulerende regelgeving

Bij circulair bouwen komt veel kijken. Zo kunt u op belemmerende regelgeving stuiten. Of u wilt weten hoe u duurzaam kunt inkopen. Onderstaande zaken maken circulair bouwen gemakkelijker.

Maatschappelijk verantwoord inkopen en aanbesteden

Maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI) betekent niet alleen op de prijs letten. Ook het milieu en de sociale aspecten van producten, diensten of werken zijn belangrijk. PIANOo, het Expertisecentrum Aanbesteden van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, helpt u daarbij.

MilieuPrestatie Gebouwen

Meten is weten, ook bij circulair bouwen. De MilieuPrestatie Gebouwen (MPG) geeft de milieubelasting aan van materialen in een gebouw. Dit helpt de circulariteit van een gebouw in te schatten.

Wet en regelgeving

Circulair bouwen is een relatief nieuwe ontwikkeling. Wellicht loopt u tegen belemmeringen in de wet- en regelgeving aan. Hiervoor kunt u terecht bij het Versnellingshuis Nederland circulair!

Financiering

Op zoek naar financiele ondersteuning voor circulair bouwen? Bekijk een overzicht van interessante regelingen in de Subsidiewijzer

Netwerken

Regionale netwerken zijn een broedkamer voor ontwikkelingen rond circulair bouwen. Voorbeelden van actieve netwerken zijn:

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.