Week van de circulaire economie 2021 | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Week van de circulaire economie 2021

De Week van de Circulaire Economie is van maandag 1 t/m zaterdag 6 februari 2021. Het Versnellingshuis Nederland Circulair! organiseert deze week voor de 6e keer. Tijdens deze week krijgen goede voorbeelden door het hele land een podium. Ook ontmoeten voorlopers elkaar en krijgen starters concrete handvatten om zelf aan de slag te gaan. Samen maken deelnemers hun verhaal rond!

Ook RVO helpt bedrijven, gemeenten en kennisinstellingen die zich willen inzetten voor de circulaire economie. Bekijk een overzicht van activiteiten, nieuwsberichten en lees rechts op deze pagina verhalen van ondernemers die met onze ondersteuning hun circulaire plannen realiseren.

Twee handreikingen 'Circulair Inkopen in 8 stappen' voor de bouw

Er zijn twee nieuwe handreikingen Circulair Inkopen in 8 stappen: een handreiking voor de burger- en utiliteitsbouw en één voor de grond-, weg- en waterbouw. Ze helpen opdrachtgevers bij hun uitvraag, inkoop en aanbesteding voor circulaire gebouwen en infrawerken. Lees de nieuwe handreikingen Circulair Inkopen in 8 stappen.

Duurzame bedrijventerreinen

Industriepark Kleefse Waard werkt aan een zo duurzaam mogelijk bedrijventerrein. Circulaire economie speelt daarbij een belangrijke rol. "We streven ernaar dat afval het terrein niet meer afgaat. Lees meer over Bedrijventerrein Kleefse Waard.

Podcast - Circulaire innovaties en octrooien

Gepersonaliseerde kleding van de wortels van paddenstoelen (mycelium). Is het interessant om een patent op de uitvinding aan te vragen? En verpakkingsmateriaal van mycelium; voortbordurend op een Amerikaans octrooi. Beluister de podcast Patente podcast 01 - Duurzame producten van paddenstoelen.

11 inspirerende circulaire innovaties

Laat u inspireren door 11 circulaire innovaties die met steun van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) zijn ontwikkeld.

Duurzaam boeren

Stroom opwekken uit mest. Het verlagen van emissies uit stallen. Meer landbouwgrond aanschaffen, om biologisch te boeren of zelf voer te verbouwen voor het vee. Verschillende subsidie- en fiscale regelingen ondersteunen agrarisch ondernemers bij het verminderen van reststromen. Op deze manier komt voor steeds meer boeren kringlooplandbouw een stapje dichterbij. Lees meer over duurzaam boeren.

Wilt u ook aan de slag met uw circulaire plannen? Bekijk een overzicht van onze subsidies en regelingen.

Verder lezen

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.