CO₂-reductie industrie | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

CO₂-reductie industrie

Een CO2-neutrale, circulaire industrie: we staan voor een grote uitdaging: 19,4 Mton minder CO2-uitstoot in de Nederlandse industrie in 2030 ten opzichte van 1990. In 2050 willen we een industrie die klimaatneutraal en schoon is. Welke kansen biedt dit voor de industrie? Hoe behoudt Nederland een goede concurrentiepositie wereldwijd? Met kennis, netwerken, financiering en innovatie ondersteunen wij ondernemers bij het uitvoeren van de klimaatdoelstellingen.

Op deze pagina vindt u informatie over onze regelingen, programma’s en netwerken. Zo gaan we op weg naar een CO2-neutrale, circulaire industrie.

Industrie

Wij ondersteunen de industrie om de omslag naar CO₂-neutraal te maken. Dat doen we bijvoorbeeld met onze subsidies voor milieu-innovatie en energiebesparing. In de Subsidiewijzer vindt u een overzicht van alle mogelijkheden.

De overheid stimuleert dat de industrie kan experimenteren met manieren waarop we slimmer met energie en uitstoot kunnen omgaan. Ook kijken we hoe we nieuwe mensen kunnen opleiden en nieuwe slimme oplossingen kunnen toepassen. Dat doen we bijvoorbeeld door fiscaal voordeel te geven aan de industrie.

Wij helpen bedrijven en stakeholders projectideeën uit te werken, de juiste partners te zoeken, financiering te regelen en knelpunten op te lossen. Na afronding van het project zorgen we dat opschaling tot productieniveau plaatsvindt.

U kunt samenwerken met partijen op internationaal niveau. Hierbij kunt u denken aan samenwerking op het gebied van onderzoek en innovatie. Of om bij te dragen aan een beter milieu en klimaat van Europa. Wij hebben hiervoor verschillende regelingen.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.