Bio-energie | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Bio-energie

Nederland werkt aan een energiesysteem waarbij nauwelijks nog CO2 vrijkomt. De inzet van bio-energie is daarbij belangrijk. Bent u producent van bio-energie, adviseur, installateur, fabrikant, leverancier of overheidsmedewerker? De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) informeert u over duurzaamheid, technieken, financiële mogelijkheden, beleid en wet- en regelgeving.

Alles over bio-energie

Bio-energie voor elektriciteit, warmte en groengas

Bent u biomassaproducent of -leverancier? RVO biedt u kennis op het gebied van duurzaamheidseisen, regelgeving en technische mogelijkheden.

Bio-energie voor vervoer

De inzet van biobrandstoffen speelt een belangrijke rol in het verminderen van de broeikasgasuitstoot in het vervoer. RVO adviseert het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat met technisch inhoudelijke expertise.

Subsidies en regelingen

Produceert u bio-energie of werkt u aan een innovatie in de bio-energieproductie? Check dan of u in aanmerking komt voor een van de subsidieregelingen van RVO.

Meer weten?

Bent u geïnteresseerd in de achtergronden van bio-energie? RVO verzamelt praktijkverhalen, relevante publicaties en nieuwsberichten.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.