Verduurzaming Warmtevoorziening | RVO.nl

Service menu right

Verduurzaming warmtevoorziening

22-10-2020

Wilt u de warmtevoorziening in de gebouwde omgeving, de industrie, agrarische sector of in uw regio verduurzamen? De experts van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) helpen bij het oplossen van uw vraagstukken. Wij hebben de relevante (geo)data, de kennis én het netwerk om u verder te helpen. U vindt op deze website informatie over warmte-koudetechnieken, regelingen én praktijkvoorbeelden.

In het Klimaatakkoord staat dat de totale warmtevoorziening in Nederland CO2-arm moet worden. In 2050 willen we bijna helemaal geen CO2 meer uitstoten. Dit geldt voor hoge temperatuurwarmte bij industriële processen en lage temperatuurwarmte warmtevraag voor verwarming van huizen, gebouwen en tuinbouwkassen.

Het aardgasgebruik verminderen en tegelijk de warmtevoorziening verduurzamen vraagt inspanning. En vaak een integrale aanpak. De experts van het RVO helpen u verder met:

  • vraagstukken rondom verduurzaming warmte (als onafhankelijk 'klankbord')
  • het vinden van de juiste (samenwerkings)partners
  • advies over een transitievisie warmte voor gemeenten en provincies
  • data welke warmte- en koudebronnen in de regio beschikbaar zijn, zoals de WKO-tool of de warmteatlas

Masterclasses

Niet iedereen is vertrouwd met de diverse technieken en mogelijke oplossingen. We reiken u daarom tools aan die u vooral in de eerste fase inzicht geven in de toepassingsmogelijkheden. Om u vertrouwd te maken met deze tools organiseert regelmatig masterclasses. Bekijk daarvoor regelmatig de agenda.

NEW Verduurzaming warmtevoorziening  Nationaal Expertisencentrum Warmte

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.