Stoom Tool | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Stoom Tool

15-04-2019

Voor een schone en zuinige warmte- en koudevoorziening zijn volop mogelijkheden. Rvo.nl ontwikkelde onder andere de Stoom Tool, die kosten van stoomgeneratie en -transport berekent.

De Stoom Tool is nuttig indien u, bijvoorbeeld door stoom te importeren, uw kosten van stoomgebruik wilt optimaliseren. Industriële bedrijven passen stoom vaak toe voor de distributie van energie voor warmte en voor stoomturbine-aandrijvingen. Denk ook aan het benutten van restwarmte voor de warmtevoorziening bij een ander bedrijf. Het energiegebruik voor een industriegebied wordt efficiënter.

Uitwisseling van stoom

Zelf aan de slag met de uitwisseling van stoom tussen nabijgelegen bedrijven?  Maak met de Stoom tool vooraf een indicatieve kostenraming van de investeringskosten die nodig zijn. Met een beperkt aantal parameters berekent hij de indicatieve kosten van stoomgeneratie en –transport en van de besparing in fossiele energie.

In opdracht van RVO.nl ontwikkelde Jacobs Consultancy de Stoom Tool.

 

Downloads:

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.