Bouwhoogtebeperkingen | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Bouwhoogtebeperkingen

31-03-2021

In Nederland gelden verschillende bouwhoogtebeperkingen voor obstakels en bouwwerken zoals windturbines. Deze beperkingen komen voort uit de eisen van de burgerluchtvaart en de luchtmacht.

De aanvliegroutes moeten veilig zijn. Maar ook radarsystemen en verkeersleidingsystemen mogen niet te veel worden verstoord.

Viewer - kijkinstrument

Gebruik de Viewer Hoogtebeperkingen Luchtvaart om inzicht te krijgen in de bouwhoogtebeperkingen in Nederland. Deze viewer ontwikkelden wij in samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, Defensie, Rijksvastgoedbedrijf, ILT en LVNL.

In de viewer ziet u de toetsings- of restrictievlakken op een bepaalde locatie. Ook ziet u met wie u contact kunt opnemen over de vraag of u daar een hoog bouwwerk mag plaatsen. Zo onderzoekt u in een vroeg stadium de mogelijkheden voor de plaatsing van een windturbine.

Meer weten?

Radar bij windprojecten

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.