Dijkveiligheid bij windenergie op land | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Dijkveiligheid bij windenergie op land

01-09-2020

Bent u waterkeringbeheerder in Nederland? Dan moet u ervoor zorgen dat uw primaire waterkeringen voldoen aan de veiligheidseisen die de Waterwet stelt. De beoordeling dient u uit te voeren aan de hand van het Wettelijke beoordelingsinstrumentarium (WBI-2017).

Er is geen specifiek beoordelingsschema opgenomen in het WBI dat is toegespitst op windturbines. Een windturbine is wel geclassificeerd als niet-waterkerend object (NWO) en valt daarmee binnen de 'begrotingspost' overige in de faalkansbegroting.

Voor de regionale keringen kunt u gebruik maken van de leidraad Toetsen op Veiligheid Regionale Waterkeringen - STOWA - waterkeringen.

De Technische handreiking Windturbines en Waterkeringen (onderdeel techniek) geeft handvatten voor het beoordelen en toetsen van de kansen en risico’s van windturbines op of nabij waterkeringen - STOWA - Technische handreiking.

Meer weten?

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.