IJmuiden Ver windenergiegebied | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

IJmuiden Ver windenergiegebied

11-12-2019

Het windenergiegebied IJmuiden Ver (IJVER) ligt 33,4 zeemijl (62 km) uit de westkust van Nederland. In dit windenergiegebied op de Noordzee zijn 4 kavels aangewezen: I, II, III en IV. Voor de vergunningen voor de ontwikkeling van dit windenergiegebied gaat de Nederlandse overheid 2 tenderprocedures uitschrijven.

De totale oppervlakte van de kavels binnen het windenergiegebied (inclusief de onderhouds- en veiligheidszones) bedraagt circa 400 km². Het windenergiegebied gaat ongeveer 4 GW aan stroom leveren aan het Nederlandse elektriciteitsnet. Netbeheerder TenneT gaat in het gebied 2 platforms met 2 netaansluitingen plaatsen.

Planning

Ontwikkelaars van windparken op zee kunnen een vergunning aanvragen voor de ontwikkeling van windenergiegebied IJmuiden Ver kavels I en II. De aanvraagperiode hiervan is gepland voor 2023. Voor de ontwikkeling van dit windenergiegebied is in 2025 een aanvraagperiode gepland.

Meer weten?

Wilt u op de hoogte worden gehouden? Schrijf u in voor nieuwsbrieven, uitnodigingen voor workshops en webinars. Stuur uw contactgegevens naar woz@rvo.nl.

Geïnteresseerd in de locatiestudies en informatie van andere Nederlandse windenergiegebieden op de Noordzee? Bezoek de website Offshorewind.rvo.nl.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.