Windenergiegebied Ten noorden van de Waddeneilanden | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Windenergiegebied Ten noorden van de Waddeneilanden

29-01-2021

Windenergiegebied Ten noorden van de Waddeneilanden ligt 30,2 zeemijl (56 km) boven de noordkust van Nederland. In dit windenergiegebied wordt 1 kavel aangewezen: TNW I. De Nederlandse overheid gaat een tender uitschrijven voor de vergunning voor de ontwikkeling van dit windenergiegebied.

De totale oppervlakte van het windpark binnen de zone (inclusief onderhouds- en veiligheidszones) bedraagt circa 120 kmĀ². Dit windpark gaat voor 700 MW stroom leveren aan het Nederlandse elektriciteitsnet. Netbeheerder TenneT gaat 1 offshore platform met een netaansluiting in het gebied plaatsen. De bestaande Gemini windparken (600 MW) liggen binnen het windenergiegebied en grenzen aan kavel TNW I.

Planning

Ontwikkelaars van windparken op zee kunnen een vergunning aanvragen voor de ontwikkeling van het windenergiegebied Ten noorden van de Waddeneilanden. Een tender hiervoor is gepland in 2022.

Studies beschikbare locaties

RVO laat ter voorbereiding op deze procedure diverse studies uitvoeren in het windenergiegebied. Alle studies en onderzoeken naar beschikbare locaties worden gepubliceerd op de website Offshorewind.rvo.nl.

Notitie Reikwijdte en Detailniveau

De Notitie Reikwijdte en Detailniveau ten behoeve van het windenergiegebied Ten noorden van de Waddeneilanden ligt ter inzage vanaf 29 januari 2021.

Meer weten?

Wilt u op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen rond dit windenergiegebied? Schrijf u dan in voor nieuwsbrieven, uitnodigingen voor workshops en webinars. Stuur daarvoor uw contactgegevens naar woz@rvo.nl.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.