Lokale duurzame energie initiatieven | RVO.nl

Service menu right

Lokale duurzame energie-initiatieven

03-09-2020

In Nederland zijn meer dan 500 lokale duurzame energie-initiatieven actief. Wilt u een lokaal duurzaam energie-initiatief starten of ondersteunen? Op deze pagina leest u hier meer over.

Deze informatie is interessant voor burgerinitiatieven, lokale duurzame energiecoöperaties, lokale overheden, burgers, ondernemers en organisaties, die in samenwerking met burger(organisatie)s de mogelijkheden voor energiebesparing en lokale duurzame energieopwekking willen benutten en vergroten

Hernieuwbare energietechnieken

De volgende hernieuwbare energietechnieken kunnen relevant zijn voor uw lokaal initiatief:

In de praktijk

  • Wilt u weten hoe andere coöperaties duurzame energieprojecten hebben opgezet? En wat daar allemaal bij komt kijken? Laat u door voorbeelden van energiecoöperaties voor wind en zon informeren en inspireren. Kijk in onze initiatievendatabase.
  • Doe een aanvraag voor een regionale energietour. Daarnaast organiseren we (vaak samen met onze samenwerkingspartners) voorlichtingsbijeenkomsten en presentaties.
  • Samenwerking tussen coöperaties en gemeenten bij de opwekking van lokale duurzame energie is nodig. Maar hoe doe je dat? Verzilver de kansen voor lokale duurzame energie.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.