XML-upload informatieplicht energiebesparing | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

XML-upload informatieplicht energiebesparing

21-06-2021

Geldt voor u de informatieplicht energiebesparing? En heeft uw bedrijf of instelling meer dan 10 Wet milieubeheer-inrichtingen (Wm-inrichtingen)?  Dan kunt u bij uw rapportage gebruikmaken van een XML-upload, een handig hulpmiddel dat wij hebben ontwikkeld. 

Dit hulpmiddel is interessant voor bedrijven en inrichtingen die meer dan 10 Wm-inrichtingen hebben. Per XML-upload kunnen de gegevens van maximaal 250 Wm-inrichtingen in één keer worden ingelezen in eLoket. De XML-upload is alleen geschikt voor Wm-inrichtingen die gebruikmaken van een Erkende Maatregelenlijst (EML) voor hun bedrijfstak. De optie Bedrijfstak zonder EML is in de XML-upload niet beschikbaar.

Hoe werkt het?

Lees eerst de handleiding XML-upload eLoket informatieplicht energiebesparing (pdf) goed door, zodat u precies weet wat u moet doen en wat de randvoorwaarden zijn.

Gebruik het Hulpbestand versie 1.0.5 (Excel) om de gegevens van uw Wm-inrichtingen en de door u uitgevoerde maatregelen in te vullen. Het Excel-hulpbestand sluit 1-op-1 aan op de inhoud van eLoket. Met hulp van het ingevulde Excel-hulpbestand maakt u een XML-gegevensbestand aan. Vervolgens leest u uw gegevensbestand in in eLoket.

Let op:

  • Het Excel-hulpbestand is geactualiseerd naar versie 1.0.5. Download deze versie. Wilt u weten wat is gewijzigd ten opzichte van de vorige versie? Klik op de welkomstpagina op de i en vervolgens op de tab Info.  
  • Het Excel-hulpbestand werkt niet goed in een Apple-omgeving (IOS). Maak gebruik van Windows.

Bekijk hier een voorbeeld van het gegevensbestand (XML).

In het XML-Schema-definitie versie 1.0.5 (XSD) staat de gegevensstructuur van het XML-gegevensbestand dat in eLoket kan worden ingelezen. Let op: dit bestand is ook geactualiseerd, versie 1.0.5.

Uitbesteden aan een intermediair

U kunt het rapporteren in eLoket ook uitbesteden aan een intermediair. Voor een  intermediair is het goed om te weten dat een XML-gegevensbestand alleen voor 1 bedrijf of instelling aangeboden kan worden. Dit kan dus niet voor verschillende bedrijven en instellingen tegelijkertijd.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.