Service menu right

Knowledge Network Green Software

Het kennisnetwerk 'Knowledge Network Green Software' (#KNGS) is opgezet om bestaande software door te lichten en metrieken voor nieuwe groene software te ontwikkelen.

De Vrije Universiteit (VU), Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Rabobank, CAPGemini, Green IT Amsterdam, SIG en TNO vormen het kernteam van het kennisnetwerk. Doel van het netwerk is om kennis over energiezuinige software te verzamelen en te ontwikkelen.Het kennisnetwerk is een uitwerking van de meerjarenafspraken energie-efficiency tussen bedrijfsleven en overheid. Daarin is vastgelegd dat bedrijven elk jaar 2 procent energie-efficiƫnter worden.

Energieverbruik software vaak hoger dan gedacht

Vaak is niet bekend dat applicaties een belangrijke veroorzaker zijn van de hoge energierekening van organisaties. Groene software heeft minder processoren en opslagsystemen nodig voor hetzelfde resultaat als met conventionele programmatuur. Het is efficiƫntere software, die minder hardware vereist en dus energie en geld bespaart.

Meer weten?

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
U kunt via dit formulier geen vragen aan ons stellen. Heeft u een vraag? Ga dan naar www.rvo.nl/contact en neem contact met ons op via telefoon, e-mail of social media.
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.