Informatiemateriaal brandstofprijsvergelijking | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Informatiemateriaal brandstofprijsvergelijking

25-11-2021

Bemande tankstations die aan de snelweg liggen, zijn vanaf 7 december 2020 verplicht om de brandstofprijsvergelijking per 100 km zichtbaar in hun shop te tonen. Een tankstation wordt als bemand beschouwd als de shopverkoop en de brandstofverkoop bij elkaar horen.

Elk kwartaal publiceren wij op deze pagina de nieuwe brandstofprijsvergelijking. U vindt deze onder downloads. Die kunt u makkelijk uitprinten of digitaal aanbieden. Ook kunt u zich bij ons abonneren op het ontvangen van de brandstofprijsvergelijking. Stuur hiervoor een mail naar 100kmprijsbrandstof@rvo.nl en u ontvangt de vergelijking dan elk kwartaal per mail. Daarnaast is elke tankstationhouder met een tankstation die niet aan de snelweg ligt (en elke andere organisatie) vrij om de vergelijking te tonen en/of te ontvangen. Ook zij kunnen zich bij ons aanmelden.

De brandstofprijsvergelijking geeft consumenten inzicht in de verschillende soorten brandstoffen en wat de prijsindicatie van deze brandstoffen per 100 km is. Veel consumenten zijn zich er bijvoorbeeld niet van bewust dat de prijs van elektrisch laden laag is ten opzichte van fossiele brandstoffen. Met deze vergelijking worden consumenten gestimuleerd een schonere auto aan te schaffen.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.