Elektrisch rijden | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Elektrisch rijden

08-01-2021

Bent u van plan elektrisch te gaan rijden of dit aan te moedigen? Hier leest u welke verschillende (financiële) ondersteuningsmogelijkheden RVO daarvoor biedt.

Daarnaast vindt u meer informatie over elektrisch rijden.

Stand van zaken

Elektrisch rijden in Nederland is volop in ontwikkeling. Bekijk het overzicht van nationale en internationale cijfers en statistieken over elektrisch vervoer.

Laadinfrastructuur

Steeds meer bedrijven, maar ook particulieren, krijgen te maken met het laden van een elektrisch voertuig. Om straks overal, makkelijk en slim te kunnen laden is een goede laadinfrastructuur nodig. Meer informatie over de aanpak en praktische informatie over laadpunten vindt u op Laadpunten voor elektrisch vervoer.

Milieu en Veiligheid

Elektrische auto’s stoten geen of aanzienlijk minder schadelijke stoffen uit en dragen bij aan de reductie van de uitstoot van CO2 en dat heeft een gunstig effect op het milieu. We zien dat het aantal elektrische elektrische voertuigen groeit. Het is belangrijk om ook de veiligheid in de gaten te houden. Lees hierover meer op Milieu en elektrisch rijden en Veiligheid van elektrisch vervoer.

Ondersteuning

De overheid verlaagt de drempel om over te stappen naar een elektrisch voertuig.

Internationaal

Nederland is koploper op het gebied van elektrisch vervoer en dat biedt kansen op de internationale markt. Op dit gebied heeft RVO zijn internationale werkzaamheden.

Bibliotheek

Elektrisch rijden omvat verschillende thema's:

  • economie
  • milieu
  • netwerken
  • laadpunten
  • veiligheid
Over deze thema's zijn enkele publicaties verschenen, te vinden in onze bibliotheek.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.