Praktijkverhalen elektrisch rijden

Het Formule E-team wil elektrisch rijden in de komende jaren voor iedereen toegankelijk maken. Om dit mogelijk te maken, is praktijkervaring noodzakelijk. Leden van het Formule E-team en andere marktpartijen starten projecten om die ervaring op te doen.

De meest toonaangevende praktijkvoorbeelden zijn hieronder vermeld. Ze geven een indruk van wat er al gebeurt en hoe de ervaringen zijn.

Proeftuinprojecten

De Rijksoverheid stimuleert duurzaam en slim rijden. In het kader van het nationaal actieplan ‘Elektrisch Rijden in de versnelling’ deed RVO.nl via 9 proeftuinprojecten praktijkervaring op met elektrisch rijden en de bijbehorende laadinfrastructuur. De projecten geven inzicht in de factoren die bijdragen aan de acceptatie en ontwikkeling van elektrisch vervoer.

Hightech automotive sector

Het High Tech Automotive Systems (HTAS)-innovatieprogramma combineerde de kansen met de relatieve sterktes van de Nederlandse Automotive industrie. Projecten vanuit dit programma richtten zich ook op ontwikkelingen voor elektrisch en hybride rijden.

Service menu right