Sociale innovatie en maatschappelijke inbedding | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Sociale innovatie en maatschappelijke inbedding

08-07-2020

Sociale innovatie en maatschappelijke inbedding voor nieuwe energietechnologie. Bedrijven, wetenschappers en de overheid werken samen aan energie-innovaties in de Topsector Energie. Maar zullen consumenten en ondernemers de nieuwe technologieën accepteren? Zijn de innovatieve oplossingen wel betaalbaar en veilig?

RVO biedt kennis over sociale innovatie en maatschappelijke inbedding van energietechnologie. Wat zeggen innovatiewetenschappers over succesvol innoveren? Waarom is gammaonderzoek belangrijk? En hoe kun je succesvol multidisciplinair werken?

Falende energie-innovaties

Met alleen technologische kennis komen energie-innovaties niet van de grond. Succesvolle innovators passen juist ook andere kennisgebieden toe.

Hans Clevers, president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, en Robbert Dijkgraaf, oud-president, lichten toe waarom gammawetenschappen en sociale innovatie keihard nodig zijn om het energieprobleem op te lossen.

> Voorkom falende energie-innovaties

In de praktijk

RVO ondersteunde ruim duizend projecten gericht op energie-innovatie. De resultaten en lessen die zijn geleerd, kunnen bedrijven en onderzoekers inspireren. Welke sociale, juridische en organisatorische drempels kwamen de innovators tegen? En hoe zijn deze overwonnen? Welke adviezen geven ze aan collega-innovators? De publicatie ‘Innovators aan het woord’ belicht de lessen uit baanbrekende energie-innovatieprojecten.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.