Waterstof | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Waterstof

Het energiesysteem is aan het veranderen. Elektriciteit uit zonnepanelen en windturbines vormen een steeds groter deel van de energiemix. Het gebruik van waterstofgas als opslag- en transportmedium biedt uitkomst. Het levert de nodige flexibiliteit voor een toekomst met alleen hernieuwbare energiebronnen. De toepassingsgebieden zijn talrijk. Nationaal en internationaal beleid onderstreept het belang van de rol van waterstof in een CO2-vrije energievoorziening. Op deze pagina vindt u informatie over onze regelingen, programma’s en netwerken.

 

CO₂-vrije brandstof en grondstof

Energie- en klimaatdoelstellingen

De klimaatdoelen zijn: in 2030 een CO₂-emissiereductie van 49% en in 2050 100% reductie. Als we waterstof duurzaam produceren draagt dit bij aan deze doelen. Bekijk de ambities die Nederland heeft in het klimaatakkoord. Ook RVO werkt mee aan de uitvoering van het akkoord.

Subsidie en financiering

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat zoekt geschikte manieren om de doelen uit het Klimaatakkoord te halen. Stimulering door minder belasting te betalen of door subsidie te geven voor innovaties. Bekijk de mogelijkheden hieronder.

Waterstof in de praktijk

Lees meer over innovatieve waterstofprojecten die ondernemers dankzij subsidie kunnen uitvoeren. Lees de samenvattingen en openbare eindrapportages van gefinancierde projecten in de projectendatabase.

Kennisdeling & netwerken

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.