Netwerkpartners Klimaatcampagne Rijksoverheid | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Netwerkpartners Klimaatcampagne Rijksoverheid

03-12-2019

De rijksoverheid startte in september 2019 de publiekscampagne 'Iedereen doet WAT'. Het doel van deze campagne is om Nederlanders te stimuleren zelf duurzame stappen te zetten tegen klimaatverandering. In aanvulling op deze campagne wil de rijksoverheid samen met bedrijven en maatschappelijke organisaties het Nederlandse publiek een concreet, klimaatvriendelijk handelingsperspectief aanbieden.

Tientallen bedrijven en organisaties zetten zich in als klimaatpartner voor een Nederland waarin iedereen WAT doet voor het klimaat. Ze haken aan bij de publiekscampagne 'Iedereen doet WAT' met hun communicatie over concrete initiatieven voor de consument. Er zijn nog steeds klimaatpartners nodig die de overheid ondersteunen in deze klimaatcampagne.

Wat zoeken we?

We zoeken naar samenwerking waarbij de overheid via campagnes de burgers informeert en aanspoort tot duurzaam gedrag. Partners (bedrijven en maatschappelijke organisaties) helpen daarbij, door bijvoorbeeld online en in de winkel concrete opties voor te leggen aan consumenten.

De overheid zet zo samen met maatschappelijke partijen de volgende stap in de klimaattransitie. Voor netwerkpartners kan deze samenwerking interessant zijn, onder andere vanuit het perspectief van maatschappelijk verantwoord ondernemen en om bijtijds in te haken op de veranderende economie (groene groei).

De rijksoverheid zoekt partners op de volgende thema’s:

  • energiebesparing en woningisolatie
  • duurzame mobiliteit
  • duurzaam omgaan met voedsel

Welke partners zoeken we?

  • De partner is actief in de consumentenmarkt met (de productie/distributie van) goederen en diensten speciaal voor consumenten/privépersonen. Hun goederen/diensten helpen de burger om zelf iets te doen aan duurzaamheid en CO2-reductie.
  • De partner heeft een bewezen MVO-beleid op het gebied van klimaat- en energietransitie (effectieve terugdringen van CO2 en verduurzaming).
  • De partner is een invloedrijke, gerespecteerde speler in het eigen segment/branche. De partner is bij voorkeur een nationale speler.
  • De partner wil actief bijdragen aan het realiseren van de klimaatdoelen en het versnellen van de realisatie hiervan. Ook is de partner in principe bereid om hiervoor met anderen samen te werken, waaronder de rijksoverheid.
  • De partner beschikt over relevante eigen kanalen, capaciteit, geld en resources (zoals bestaande netwerken) en is in principe bereid om deze in te zetten binnen het netwerk met overheid en anderen.

Meer weten en aanmelden?

Voor meer informatie of aanmelden als partner, neemt u contact op met de directie Klimaat van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, via klimaatpartners@minezk.nl.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.