Energiebesparen voor Vereniging van Eigenaren | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Energiebesparen voor Vereniging van Eigenaren

08-04-2021

Heeft u binnenkort een Algemene Leden vergadering? En staat het onderhoud van het complex op de agenda? Er zijn nu subsidies en een gunstige financiering voor het nemen van energiebesparende maatregelen. Energiebesparende maatregelen leveren u comfort op én ook een financieel voordeel.

Subsidie energiebesparing eigen huis VvE

Wanneer uw servicekosten gelijk blijven, gaan waarschijnlijk de woonlasten omlaag. En de waarde van uw woning stijgt. Maatregelen waarmee u dit kunt bereiken zijn bijvoorbeeld:

  • Isoleren van daken, vloeren, ramen, deuren en muren
  • Ventilatiesystemen
  • Zonnepanelen
  • Zonneboilers
  • Warmtepompen
  • Warmtenetten

Energiebesparingsverkenner

Met de Energiebesparingsverkenner kiest u zelf een besparingsmaatregel, waarna de verkenner het effect ervan weergeeft. Daarnaast verstrekt de Energiebesparingsverkenner advies waarmee u één van de volgende doelstellingen kunt realiseren: financieel voordeel, groener label, comfortverbetering, en het beste pakket aan maatregelen binnen een bepaald budget.

Energieadvies en Meerjarenonderhoudsplan

Met een Energieadvies krijgt u inzicht in wat voor uw gebouw(en) de beste mogelijkheden zijn om energie te besparen of op te wekken. Aanvullend kunt u ondersteuning krijgen middels procesbegeleiding. Voor zowel een energieadvies als de begeleiding is nu subsidie.

En in combinatie met dit Energieadvies kunt u een Meerjaren onderhoudsplan (MJOP) laten opstellen om binnen 10 jaar te komen tot duurzaam onderhoud specifiek voor uw gebouw. Ook hiervoor is subsidie beschikbaar.

Subsidie en financiering

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) biedt VvE's een aantal financieringsmogelijkheden voor het nemen van energiebesparende maatregelen en verduurzaming van de woningvoorraad:

In de praktijk

Bent u benieuwd naar VvE's die u al voorgingen met de SEEH? Lees onze Praktijkverhalen.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.