Energiecijfers gebouwen

Heeft u cijfers nodig over het gemiddelde gasverbruik in Nederlandse woningen? Of over de ontwikkeling van de energieprijzen? Wilt u weten hoe de stand van zaken is bij het toepassen van HR++-glas in kantoren? Bij ons kunt u terecht voor betrouwbare informatie over effectief CO2-reductiebeleid en energiebesparingsbeleid.

Monitor energiebesparing gebouwde omgeving

De Monitor energiebesparing gebouwde omgeving geeft een beeld van het verloop van energiebesparing in de woning- en utiliteitsbouw en het aantal en soort energiebesparende maatregelen die zijn getroffen. Ook laat de monitor zien hoe de energieprijzen verlopen en uit welke elementen deze zijn opgebouwd. Van het onderzoek naar isolatiematerialen, isolatieglas en HR-ketels wordt jaarlijks een apart rapport gemaakt.

Warmte in gebouwen

Dashboard energiecijfers

RVO.nl liet voor verschillende energiegerelateerde cijfers een interactief dashboard ontwikkelen. Ga na het vernieuwde dashboard en bekijk de achterliggende data. U vindt er informatie over:

  • energieprijzen
  • energielabels
  • energieverbruik en –besparing
  • energiemix
  • verkoopcijfers van materialen
  • energie-intensiteiten utiliteitsgebouwen
Preview dashboard energiecijfers

Energiebenchmarken

Benchmark dienstensector en bedrijfsgebouwen

In januari 2016 publiceerden ECN en het EIB een rapport over energiekentallen van verschillende soorten utiliteitsgebouwen. RVO.nl stelt deze cijfers in samenwerking met ECN interactief beschikbaar in haar databank. In de databank kunt u zoeken op bouwperiode, gebouwgrootte en gebouwsoort voor de intensiteit per m2 van gas en elektriciteit. Deels zijn de cijfers gebaseerd op gecalculeerde inschattingen. Bedrijven en instellingen kunnen op basis van de kentallen hun energieverbruik toetsen.

Met de Benchmark energieverbruik dienstensector en bedrijfsgebouwen vergelijkt u uw vastgoedportefeuille met de markt.

Benchmark maatschappelijk vastgoed

Speciaal voor maatschappelijk vastgoed ontwikkelde een extern bureau een energiebenchmark. RVO.nl maakte voor de benchmarkresultaten een infographic. RVO.nl zet deze data in de toekomst mogelijk ook in de databank.

Service menu right