Energiecijfers gebouwen | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Energiecijfers gebouwen

08-02-2021

Heeft u cijfers nodig over het gemiddelde gasverbruik in Nederlandse woningen? Of over de ontwikkeling van de energieprijzen? Wilt u weten hoe de stand van zaken is bij het toepassen van HR++-glas in kantoren? Bij ons kunt u terecht voor betrouwbare informatie over effectief CO2-reductiebeleid en energiebesparingsbeleid.

Monitor energiebesparing gebouwde omgeving

De Monitor energiebesparing gebouwde omgeving geeft een beeld van het verloop van energiebesparing in de woning- en utiliteitsbouw en het aantal en soort energiebesparende maatregelen die zijn getroffen.

Ook laat de monitor zien hoe de energieprijzen zich ontwikkelen en uit welke elementen deze zijn opgebouwd. Van het onderzoek naar isolatiematerialen, isolatieglas en HR-ketels wordt jaarlijks een apart rapport gemaakt.

Dashboard energiecijfers

Dashboard energiecijfers: in het dashboard en de onderliggende database vindt u data over de energietransitie in de gebouwde omgeving. Deze data zijn ook gebruikt in de monitor energiebesparing gebouwde omgeving.

Overige datalinks

Met de juiste data kunt u als overheid of adviseur betere keuzes maken in uw produktontwikkeling. Of het nu gaat om bijvoorbeeld aardgasvrije wijken, energiebesparing en of CO2-reductie in de industrie. U vindt de links naar beschikbare data overzichtelijk bij elkaar op de pagina Dataportaal energietransitie.

Meer weten?

Bekijk eerdere uitgaven van de monitor in de Documenten en Publicaties Bibliotheek.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.