Service menu right

Energiecijfers gebouwen

Heeft u cijfers nodig over het gemiddelde gasverbruik in Nederlandse woningen? Of over de ontwikkeling van de energieprijzen? Wilt u weten hoe de stand van zaken is bij het toepassen van HR++-glas in kantoren? Bij ons kunt u terecht voor betrouwbare informatie over effectief CO2-reductiebeleid en energiebesparingsbeleid.

Monitor energiebesparing gebouwde omgeving

De Monitor energiebesparing gebouwde omgeving geeft een beeld van het verloop van energiebesparing in de woning- en utiliteitsbouw en het aantal en soort energiebesparende maatregelen die zijn getroffen.

Ook laat de monitor zien hoe de energieprijzen zich ontwikkelen en uit welke elementen deze zijn opgebouwd. Van het onderzoek naar isolatiematerialen, isolatieglas en HR-ketels wordt jaarlijks een apart rapport gemaakt.

Warmte in gebouwen

Maak gebruik van onderstaande tools en informatie over warmte in gebouwen:

Dashboard energiecijfers

Wij hebben voor verschillende energiegerelateerde cijfers een interactief dashboard ontwikkeld. Ga naar het vernieuwde dashboard Energiecijfers en bekijk de achterliggende data. U vindt er informatie over:

  • energieprijzen
  • energielabels
  • energieverbruik en –besparing
  • energiemix
  • verkoopcijfers van materialen
  • energie-intensiteiten utiliteitsgebouwen

Energiebenchmarken

Benchmark dienstensector en bedrijfsgebouwen

In januari 2016 publiceerden Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) en het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) een rapport over energiekengetallen van verschillende soorten utiliteitsgebouwen. RVO stelt deze cijfers in samenwerking met ECN interactief beschikbaar in haar databank. In de databank kunt u zoeken op bouwperiode, gebouwgrootte en gebouwsoort voor de intensiteit per m2 van gas en elektriciteit. Deels zijn de cijfers gebaseerd op gecalculeerde inschattingen. Bedrijven en instellingen kunnen op basis van de kengetallen hun energieverbruik toetsen.

Met de Benchmark energieverbruik dienstensector en bedrijfsgebouwen vergelijkt u uw vastgoedportefeuille met de markt. Vergelijk uw zakelijk energieverbruik met de Benchmark Energieverbruik.

Benchmark maatschappelijk vastgoed

Speciaal voor maatschappelijk vastgoed ontwikkelde een extern bureau een energiebenchmark. RVO maakte voor de benchmarkresultaten een infographic. In de toekomst zal RVO deze data mogelijk ook in de databank zetten.

Meer weten?

Bekijk eerdere uitgaven van de monitor in de Documenten en Publicaties Bibliotheek.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *