Expertteam Woningbouw | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Expertteam Woningbouw

Loopt u tegen belemmeringen aan bij het realiseren van woningbouw binnen uw gemeente of provincie? Het Expertteam Woningbouw helpt u met het versnellen van de woningbouw en ondersteunt u bij het oplossen van belemmeringen.

Het Expertteam Woningbouw werkt aan woningbouwvraagstukken die om een maatwerkoplossing vragen over specifieke thema’s. Dit gebeurt op lokaal en maatschappelijk niveau. RVO is coördinator van het Expertteam en het eerste aanspreekpunt. Onderstaand vindt u alle informatie hierover.

Wat is het Expertteam Woningbouw?

Wat is het Expertteam Woningbouw en wat doet het team? En wat kan het team voor u betekenen? Bekijk alle informatie over het team op de pagina Wat is het Expertteam Woningbouw?.

Expertises

De vraag naar woningen is sterk toegenomen, maar de bouw van woningen is achtergebleven. Hierdoor is er nu een groot tekort aan betaalbare en geschikte woningen. Met de regeling Woningbouwimpuls kunnen gemeenten een bijdrage krijgen om dit tekort op te lossen.
Lees verder.

Stagnatie van gebiedsontwikkeling of bouwprojecten kent verschillende oorzaken. Het kan gaan om een overvloed aan gemeentelijke procedures. Soms vormen de marktomstandigheden een belemmering.
Lees verder.

Loopt u als gemeente of provincie aan tegen stagnatie van woningbouwplannen als gevolg van de stikstofproblematiek? Het expertteam helpt u graag verder.
Lees verder.

Wilt u aan de slag met flexwonen? RVO helpt u op weg met specifieke kennis en expertise vanuit het Expertteam Woningbouw of via de Versnellingskamers Flexwonen. In een versnellingskamer flexwonen denken gemeenten en andere betrokken partijen na over kansen voor flexwonen, over potentiele locaties en over de benodigde stappen tot realisatie.
Lees verder.

Vastgoedtransformatie is het omvormen van leegstaand vastgoed - zoals kantoren of zorginstellingen - naar bijvoorbeeld woningen.
Lees verder.

Wilt u als gemeente of provincie aan de slag met zelfbouw? Het expertteam Woningbouw helpt lokale overheden bij de opzet en uitwerking hiervan.
Lees verder.

Planschade is zowel vermogensschade (waardevermindering van onroerende zaken) als inkomensschade, ontstaan na wijziging van de planologie.
Lees verder.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.