Versnellen van gebiedsontwikkeling | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Versnellen van gebiedsontwikkeling

17-02-2021

Vertraging van gebiedsontwikkeling inclusief bouwprojecten kent verschillende oorzaken. Het kan bijvoorbeeld gaan om een stapeling van ambities, uitblijvende vergunningen, veranderende omstandigheden of om versnipperd grondeigendom.

Succesvolle gebiedsontwikkeling ontstaat uit een samenspel van zowel publieke als private ketenpartners. Bij het ontwikkelen van gebieden en bouwprojecten zijn veel private en publieke partners en disciplines betrokken. Ook spelen verschillende aspecten een rol, zoals financiƫle en bestuurlijke. Alleen als alles goed op elkaar is afgestemd, verloopt een project succesvol.

Expertteam Woningbouw

Het Expertteam Woningbouw helpt overheden, woningcorporaties en de markt bij het samen oplossen van de belemmeringen rond gebiedsontwikkeling. Dit doet het team door de partijen en disciplines samen te brengen, belangen en afhankelijkheden scherp te krijgen en door te helpen met maken van goede afspraken. Gebiedsontwikkeling vergt een lange adem en flexibiliteit, omdat de omstandigheden gedurende de looptijd kunnen veranderen. Denk hierbij aan een nieuwe politieke richting, veranderende marktomstandigheden of nieuwe regelgeving. Soms is dan een andere samenwerkingsvorm noodzakelijk of een andere verdeling van de kosten. En mogelijk moet u de planning aanpassen. Het expertteam helpt de betrokken partijen met het opnieuw scherp krijgen van de gezamenlijke doelen, het stellen van prioriteiten en definieert praktische vervolgstappen en acties. Dit doet het team zo dat de partijen weer op eigen kracht verder kunnen.

Meer weten?

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.