Hulpmiddelen, tools en inspiratie gebouwen | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Hulpmiddelen, tools en inspiratie gebouwen

04-05-2021

Er zijn veel hulpmiddelen die helpen bij energiebesparing in gebouwen. Energiebesparing levert een lagere energienota op, meer comfort én een beter klimaat.

Op deze pagina vindt u een overzicht van tools en hulpmiddelen met betrekking tot het verduurzamen van gebouwen.

Overtuig de doelgroep

Voor de voorbereiding en uitvoering van energiebesparingsprojecten is communicatie belangrijk. Betrokkenheid van onder meer bewoners is essentieel voor het slagen van een project. Dit vraagt onder meer om goede marketing, communicatie, kwaliteitsborging en het stimuleren van gedragsverandering. Wij stelden onderstaande pagina's op om u hiermee op weg te helpen. 

Hulpmiddelen bij gebouwverduurzaming

Wij ontwikkelden een aantal gratis tools om de verduurzaming van een gebouw te vergemakkelijken. Zo toont de Energiebesparingsverkenner (EBV) de energiebesparingsmogelijkheden van een gebouw of woning. Of controleert u met de EPCheck een EPC-berekening.

Banner Energiebesparingsverkenner

Financieringstools

Met onderstaande tool kunt u inspiratie opdoen en inzicht krijgen in financieringsmogelijkheden voor gebouwverduurzaming. In de Subsidie- en financieringswijzer vindt u alle subsidies en regelingen die open staan voor het indienen van een aanvraag.

Registers en databases

Op Podium duurzame gebouwen vindt u een overzicht van door ons geselecteerde innovatieve, energiezuinige en duurzame projecten. Via het EP-Online register kunt u op adresniveau geregistreerde energielabels en/of de Energie-Index van gebouwen raadplegen.

Expertteams gebouwen

Voor het versnellen van de energietransitie, het transformeren van gebouwen en voor advies over duurzaamheid en eigenbouw kunnen gemeenten en andere belanghebbenden via ons een beroep doen op deskundige begeleiding.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.