Energielabel gebouwen utiliteit | bedrijfspand | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

EP-Online

25-05-2021

EP-Online is de officiële landelijke database waarin energieadviseurs energieprestatie-indicatoren en energielabels kunnen registreren.

Wilt u de geregistreerde energielabels en/of energieprestatie-indicatoren van een gebouw of woning raadplegen? Maak dan gebruik van het EP-Online-register. Hier kunt u op adresniveau informatie ophalen over de registratiedatum, energieprestatie-indicatoren, Energie-Index en labelklasse van een woning of gebouw.

Energielabels zoeken

Energielabels en energieprestatie-indicatoren zoekt u op verschillende manieren:

1. U zoekt labelinformatie over een bepaald gebied

Cijfers over een bepaald gebied kunt u vinden op de databank Klimaatmonitor onder ‘gegevens op wijk- en buurtniveau’. Onder ‘niveau’ kunt u kiezen voor de buurt, wijk, gemeente of provincie.

2. U zoekt één of enkele labels op adresniveau

Dit kan via 'Zoek je energielabel' of via 'EP-Online.nl' waar u de adresinformatie kunt invullen. Beide sites tonen ook de labelklasse voor het WWS (Woningwaarderingsstelsel, de huurpunten). Via EP-Online kunt u ook het afschrift van het energielabel downloaden (alleen voor energie-adviseurs/certificaathouders). Een eigenaar kan het afschrift downloaden via de webiste Energielabel voor woningen. Een label is alleen geldig en definitief als deze in EP-online is geregistreerd.

3. U zoekt een groot aantal labels op adresniveau

Hiervoor zijn 2 mogelijkheden:

  1. Maak gebruik van de webservice. Voordeel hiervan is dat de gegevens actueel zijn. Alle gegevens vanaf de vorige dag zijn beschikbaar. Voor het gebruik van deze webservice is ICT-kennis noodzakelijk. In de paragraaf Webservice leest u hier meer over.
  2. Maak gebruik van de bestanden met geregistreerde labels in Excel-formaat. Deze zijn hieronder als download te vinden. Hierin vindt u alle geregistreerde, geldige labels op adresniveau (met uitsluiting van vervallen of overschreven labels).

Vanwege de omvang van het woningbestand is er een apart Excel-bestand voor woningen en voor de utiliteitsbouw. In dit bestand zoekt en sorteert u zelf de gewenste adressen. Deze staan op volgorde van postcode en huisnummer. De Excel-bestanden worden 2 keer per jaar (begin januari en begin juli) geüpdatet. Voor tussentijdse mutaties is alleen de webservice beschikbaar.

Webservice

Wilt u automatisch mutatiebestanden ontvangen van geregistreerde labels? Dan kunt u toegang krijgen tot onze webservice. Hiervoor vraagt u een API-key aan.

Toelichting op de webservice

Meer informatie over deze webservice staat in de Handleiding EP-Online opvragen bestanden en webservice.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.