Service menu right

Maatschappelijk vastgoed

Maatschappelijke organisaties nemen het voortouw met duurzame maatregelen die bijdragen aan de klimaatdoelen van 49% CO2-reductie in 2030. Om de verduurzaming te versnellen hebben de sectoren zorg, sport, monumenten en scholen hun krachten gebundeld in het Kennis- en Innovatieplatform Maatschappelijk Vastgoed. Binnen het platform wordt kennis uitgewisseld, worden goede voorbeelden gedeeld en innovaties aangejaagd. Zo worden de maatschappelijke sectoren gefaciliteerd en ondersteund bij het verduurzamen van hun gebouwen. 

In de praktijk

Dit voormalig klooster Doddendaal kan bijna zonder gas

 Doddendaal_zonnecollectoren_met_kerk_header
De verduurzaming van het voormalig klooster Doddendaal in Nijmegen begon klein en eindigde in een nagenoeg gasloos studentencomplex. Dat vertelt Marjolijn Infantes, adviseur vastgoed bij de SSH&, woningcorporatie voor studentenhuisvesting.

Lees het praktijkverhaal

Nieuws

Startschot verduurzaming sportsector


De sportsector start met de uitvoering van haar bijdrage aan het klimaatakkoord. Het startschot is gegeven met de ondertekening van de routekaart Verduurzaming Sport tijdens een Sportief Verbinden-evenement in de RAI in Amsterdam op 23 januari.

Lees het nieuwsbericht

Meer over

Zorggebouwen

Zorg

Sportaccommodaties

Sport

Onderwijsgebouwen

Onderwijs

Monumenten en musea

Monumenten

Gemeentelijk vastgoed

Gemeentelijk vastgoed