Aanschaffen en koppelen eHerkenningsmiddel

Het eHerkenningsmiddel is een soort DigiD voor bedrijven. U heeft dit nodig, omdat u met uw bedrijf via de webapplicatie ‘Energielabel voor woningen’ online zaken regelt met de Rijksoverheid. Om eHerkenning te kunnen gebruiken, moet u als ondernemer of organisatie staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

eHerkenningsmiddel aanschaffen

Het eHerkenningsmiddel waarmee u zich registreert in de webapplicatie is persoonsgebonden. Binnen het eHerkenningsmiddel van uw bedrijf kunt u voor meerdere personen hun eigen persoonsgebonden eHerkenning aanvragen. Elke erkend deskundige moet dan ook zijn eigen persoonlijke eHerkenning gebruiken om zich te registreren in de webapplicatie en om vervolgens steeds mee in te loggen.

U schaft een eHerkenningsmiddel aan bij een door uzelf te kiezen erkende aanbieder. Let hierbij ook op het inlogmethode, de aanvraagprocedure, de doorlooptijd, de vervangprocedure en de helpdesk. Let er op dat het aanvraagproces 4 weken kan duren.

Kosten

Het aanschaffen en het gebruik van een eHerkenningsmiddel is niet gratis. De kosten verschillen per eHerkenningsmiddel en per betrouwbaarheidsniveau. Voor de webapplicatie heeft u minimaal niveau 2 nodig.

Diensten koppelen

Als u al een eHerkenningsmiddel op niveau 2 heeft, dan kunt u dit voor de webapplicatie gebruiken. U moet uw eHerkenningsleverancier dan nog wel vragen de dienst ‘Energielabel voor woningen’ beschikbaar te maken voor uw account.

eHerkenning is verlopen

eHerkenning kent een geldigsheidsduur. Afhankelijk van uw contract zal uw leverancier een herinnering sturen dat eHerkenning gaat verlopen. eHerkenning kan voor 1, 3 en 5 jaar worden verlengd. Het verlengen van uw contract is mogelijk tot maximaal een maand nadat het is verlopen. De leverancier heeft een KvK-uittreksel van uw bedrijf nodig dat niet ouder is dan zes maanden. Hierop moet de naam staan van de bevoegde vertegenwoordiger namens uw bedrijf.Indien het e-Herkenningsmiddel is verlopen, dan moet u een nieuw contract afsluiten met een leverancier van eHerkenningsmiddelen en met uw nieuwe eHerkenningsmiddel via de webapplicatie een nieuwe koppeling aanvragen.

Vragen?

Voor vragen, klachten en vervanging van het eHerkenningsmiddel kunt u terecht bij de leverancier van uw eHerkenningsmiddel.

> Stappenplan eHerkenning

Service menu right