Service menu right

Technieken, beheer en innovatie gebouwen

Energiebesparen in uw gebouw of woning? Lees hieronder alle informatie over de technieken, beheer en innovaties.

Energiebesparingstechnieken

De basis van een duurzaam gebouwde omgeving ligt bij de toepassen van technieken en materialen die dit mogelijk maken. Dit kan door het uitvoeren van energiebesparende maatregelen, zoals:

Banner Energiebesparingsverkenner

Duurzame klimaatinstallaties

Een duurzaam gebouw maakt gebruik van duurzame (hernieuwbare) energie voor warmte, verlichting en elektriciteit. Verschillende bronnen leveren deze energie. Goed ingeregelde klimaatinstallaties realiseren een goed binnenklimaat met zo min mogelijk energiegebruik.

Duurzame bouwconcepten

Bij zeer energiezuinige woningbouw onderscheiden wij een aantal duurzame bouwconcepten. Deze vormen ieder voor zich een belangrijke leidraad voor een goed ontwerp en gedegen uitvoering. Dat geldt zowel voor nieuwbouw als renovatie. Denk aan concepten als:

Beheer, monitoring en onderhoud

Bent u eigenaar van een woning of gebouw? Dan is de kans groot dat er een wetten of regels over verduurzaming gelden voor uw vastgoed. Door het plegen van duurzaam beheer en onderhoud (DBO) zorgt u ervoor dat gebouwen aan de energieprestatie-eisen blijven voldoen. Dit kunt u ook uitbesteden door met een Energy Service Company (ESCo) een energieprestatiecontract af te sluiten.

Sectoren

Duurzaam vastgoed wordt de norm, zowel voor commercieel als maatschappelijk vastgoed. Meer informatie vindt u bij Verduurzaming utiliteitsbouw.