Nul op de meter | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Nul op de meter

09-02-2021

In een Nul op de Meter-woning wordt het netto energiegebruik tot nul gereduceerd. Dit gebeurt door slim gebruik te maken van energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers.

Verhuurders en huurders kunnen onderling een energieprestatievergoeding (EPV) afspreken. Hiermee kunnen verhuurders een vergoeding van huurders vragen voor (bijna) Nul op de Meter-woningen. Ze krijgen dan een deel van hun investeringen terug die ze hebben gedaan om van sociale huurwoningen Nul op de Meter-woningen te maken. Lees meer op de pagina Energieprestatievergoeding - EPV.

Stroomversnelling

Ongeveer de helft van de corporaties in Nederland is bezig met de verduurzaming van het woningbezit of verwacht hier op korte termijn mee aan de slag te gaan.

Op 20 juni 2013 tekenden 4 bouwers en 6 woningcorporaties de deal Stroomversnelling Koopwoningen om 11.000 woningen te renoveren tot Nul op de Meter-woningen. Deze woningen vormen de opmaat voor nog eens 100.000 woningen. Ook vanuit de provincie Noord-Brabant is een Stroomversnelling opgestart, waarbij 800.000 bestaande woningen worden aangepakt. Lees meer over de stroomversnelling op:

Brochure Nul op de Meter

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft de brochure ‘Nul op de Meter – Ervaringen van vernieuwers in de woningbouw’ opgesteld. In de brochure staan de resultaten van een inventarisatieonderzoek bij 7 partijen die toonaangevend zijn in de ontwikkeling van vergaand energiezuinig bouwen. De koplopers laten zien dat door een kundige aanpak van het proces zowel de (energetische) kwaliteit, als de bouwtijd en de prijs-kwaliteitverhouding van woningen aanzienlijk kunnen verbeteren.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.