Verduurzaming utiliteitsbouw | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Verduurzaming utiliteitsbouw

Wat komt kijken bij de verduurzaming van commercieel en maatschappelijk vastgoed zoals bijvoorbeeld een kantoor, bedrijfspand, winkel, school of een museum? Wat moet u verplicht doen als eigenaar, beheerder of gebruiker? Wat kunt u extra doen? En wie kan u helpen?

De eerste stap is energie besparen. Weet wat uw energieverbruik is en wat u moet doen om dat te verminderen. En kijk dan naar welke duurzame maatregelen u nog meer kunt nemen.

Utiliteitsbouw

Wetten en regels

Uw huidige verbruik bepaalt welke energiebesparende maatregelen u moet nemen. Kijk hieronder welke verplichtingen voor u en uw gebouw gelden.

Pak verduurzaming planmatig aan

Maak een strategisch plan voor uw gebouw in overleg tussen huurder en eigenaar. Kies natuurlijke momenten om maatregelen te nemen en koop duurzaam in. Zo pakt u het slim aan!

Benut de gebouwfunctie

De gebouwfunctie biedt mogelijkheden voor specifieke technieken en maatregelen. Ook geven de functie en het gebruik van het gebouw richting aan het proces dat u doorloopt.

Meer dan energiebesparen..

Combineer energiebesparende maatregelen ook met andere duurzame uitdagingen.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.