Kennis- en innovatieplatform verduurzaming maatschappelijk vastgoed | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Kennis- en innovatieplatform verduurzaming maatschappelijk vastgoed

21-01-2021

In het Kennis- en innovatieplatform verduurzaming maatschappelijk vastgoed bundelen organisaties van de sectoren zorg, sport, monumenten, musea, onderwijs en gemeenten hun krachten.

Binnen het platform wisselen zij kennis uit, worden goede voorbeelden gedeeld en innovaties aangejaagd. Zo kunnen zij binnen hun maatschappelijke sector faciliteren en ondersteunen bij het verduurzamen van gebouwen. Maak hier gebruik van en neem contact op!

Onderstaande organisaties maken deel uit van het platform:

Expertisecentrum Verduurzaming Zorg

Het expertisecentrum ondersteunt de zorgsector onder andere door het opstellen van verduurzamingskaarten met gevalideerde informatie over verschillende CO2-emissiereducerende maatregelen, het verzorgen van innovatieworkshops, een centrale vraagbaak en het initiëren van onderzoek. Het expertisecentrum wordt ingevuld door Stichting Stimular/MPZ en TNO.

Meer informatie Expertisecentrum Verduurzaming Zorg.

Kenniscentrum Ruimte-OK

Ruimte-OK wil het startpunt zijn voor onderwijshuisvesting en exploitatie. Zij biedt ondersteuning met sectorspecifieke kennis, inzicht en begeleiding.

Het programma Scholen op Koers naar 2030 ondersteunt scholen in het primair en voortgezet onderwijs bij het opzetten van een gezamenlijke en planmatige aanpak bij de verduurzamingsopgave in het onderwijs.

Meer informatie Ruimte-OK.

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE)

De RCE zet zich door middel van advisering en kennisontwikkeling in op het gebied van erfgoed en duurzaamheid. Denk aan energiebesparing en energieopwekking voor gebouwde monumenten, musea, beschermde stads- en dorpsgezichten en wijken met bijzondere kwaliteiten. De RCE biedt ook ondersteuning bij de verduurzaming van musea.

Meer informatie Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Kenniscentrum Sport en Bewegen

Op de Duurzame sportsector vindt u alle relevante en praktische informatie voor gemeenten, verenigingen en ondernemers om sportaccommodaties te verduurzamen.

Meer informatie Kenniscentrum Sport en Bewegen.

Pianoo – Expertisecentrum Aanbesteden

Pianoo, het Expertisecentrum Aanbesteden, biedt informatie, advies, instrumenten en praktische tips aan iedereen die zich in de publieke sector bezighoudt met het inkopen en aanbesteden van werken, leveringen en diensten.

Meer informatie Pianoo

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Bij ons vindt u informatie over onder andere:

RVO is het directe aanspreekpunt voor de sectoren onderwijs (mbo/hbo/wo) en gemeenten. Met vragen over deze sectoren kunt u contact opnemen met RVO.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.