Service menu right

Installateur kiezen

Huur een gecertificeerde deskundige in om de keuring van uw installaties uit te voeren. Alleen dan voldoet u aan de regels van de Europese EPBD-verplichting.

EU-landen zijn verplicht maatregelen te nemen om de energieprestatie van gebouwen te verbeteren. Het nemen van energiebesparende maatregelen na de EPBD-keuring is goed voor het milieu, en u bespaart al snel 10% tot 30% op de jaarlijkse energiekosten voor koeling.

Wie mag uw installatie keuren?

Vakbekwame installateurs worden geregistreerd in het kwaliteitsregister QBISnl voor de bouw- en installatiesector.

Diploma’s en certificering

Diploma EPBD-airconditioningsystemen

Afhankelijk van klasse en bouwjaar van het airconditioningssysteem is er een uiterste eerste keuringsdatum vastgesteld. De deskundige moet in het bezit zijn van het diploma 'EPBD-airconditioningsystemen A' en/of 'EPBD-airconditioningsystemen B'. Een deskundige met het diploma 'EPBD-A airconditioningssystemen' mag alle handelingen van de EPBD-aircokeuring voor airconditioningssystemen van 12 tot 45 KW uitvoeren. Een deskundige met ook het diploma 'EPBD-B airconditioningssystemen' mag alle handelingen van de EPBD-aircokeuring voor alle airconditioningssystemen uitvoeren.

Diploma koelinstallaties F-gassen categorie 1

Het diploma koelinstallaties F-gassen categorie 1, behaald tussen 1 januari 2010 en 1 december 2013, geldt als een tijdelijk diploma EPBD A-airconditioningssystemen en is als zodanig tot 5 jaar na de datum van afgifte van dat diploma geldig. Deskundigen die dit examen hebben afgelegd en EPBD aircokeuringen willen blijven uitvoeren, dienen na 5 jaar na afgifte van het diploma koelinstallaties F-gassen categorie 1, in het bezit te zijn van het diploma EPBD-A Airconditioningssystemen.

Keuring, onderhouds- of servicebeurt gemist?

Heeft u een installatie die volgens de richtlijn al gekeurd had moeten zijn? Dan kunt u zich het beste wenden tot een bedrijf dat deze keuring voor u kan uitvoeren. Als u niet beschikt over de naam van een bedrijf kunt u een bedrijf selecteren bij de brancheorganisaties NVKL en Uneto-VNI.