Voorbeeldwoningen particuliere woningen en verhuursector | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Voorbeeldwoningen particuliere woningen en verhuursector

17-08-2020

In ruim 7 miljoen bestaande woningen in Nederland is nog veel energie te besparen.

Overheden, energiebedrijven en woningcorporaties werken daar hard aan.

Voorbeeldwoningen bestaande bouw 2011

De brochure 'Voorbeeldwoningen bestaande bouw 2011' bevat 30 voorbeeldwoningen waarmee beleidsadviezen over energiebesparing zijn te onderbouwen. Deze vormen samen een afspiegeling van de Nederlandse woningbouwvoorraad tot en met bouwjaar 2005.
Deze brochure (onder Downloads) bevat informatie over de voorbeeldwoningen op hoofdlijnen, zoals het oorspronkelijke en het huidige energetische niveau, de gemiddelde oppervlaktes van bouwdelen en de meest voorkomende isolatiewaarden en installaties, en de energieprestaties en energiekosten van het meest voorkomende subtype.

De detailgegevens van de voorbeeldwoningen, zoals woningkenmerken, invoergegevens voor Energie-Index-berekeningen en overzichten met berekeningsresultaten voor alle subtypen staan eveneens onder Downloads. Ook vindt u hier een verantwoording van gemaakte keuzes.

Deze voorbeeldwoningen gaan over bestaande bouw. Voor nieuwbouwwoningen die voldoen aan de huidige energieprestatie-eisen van het Bouwbesluit gaat u naar Referentiewoningen nieuwbouw.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.