Installatiekeuringen

Gepubliceerd op:
11 april 2017
Laatst gecontroleerd op:
28 juli 2020

Voor het milieu, het energieverbruik en de veiligheid is het belangrijk dat koelsystemen, verwarmingssystemen en airconditioningssystemen goed functioneren.

Daarom geldt in Nederland een keuringsplicht voor grote systemen, gebaseerd op de Europese Energy Performance of Buildings Directive (EPBD).
 

Keuringsplicht

De keuring is verplicht voor een verwarmingssysteem of gecombineerd verwarmings- en ventilatiesysteem met een nominaal vermogen van meer dan 70kW.  Airconditioningssystemen moeten na 5 jaar worden gekeurd door een deskundige volgens een voorgeschreven inspectiemethodiek.

Huur een gecertificeerde deskundige in om de keuring van uw installaties uit te voeren. Alleen dan voldoet u aan de regels van de Europese EPBD-verplichting. Zo moeten installateurs altijd gediplomeerd zijn.

Controle van koelinstallaties

Heeft uw bedrijf een of meer koelinstallaties, bijvoorbeeld een koelvitrine- of vriesinstallatie, warmtepomp of airconditioningssysteem? Dan moet u deze periodiek laten controleren ter voorkoming van lekkages. Meer informatie hierover vindt u op de website van Kenniscentrum InfoMil.

Vragen over Installatiekeuringen?

Neem contact met ons op

In opdracht van:
  • Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Bent u tevreden over deze pagina?