Veranderingen Gecombineerde opgave 2023

Gepubliceerd op:
16 februari 2023
Laatst gecontroleerd op:
26 juni 2023

Wat is er veranderd in de Gecombineerde opgave 2023? U ziet voor ieder menu-onderdeel van de opgave wat er dit jaar anders is. Zo begint u goed voorbereid aan het invullen.

Extra vragen Europese Landbouwtelling (IFS)

Dit jaar stellen wij weer extra vragen in de Gecombineerde opgave voor de Europese Landbouwtelling: Integrated Farm Statistics (IFS). De vorige keer dat u hiervoor vragen moest beantwoorden was in 2020. Meer informatie over de IFS vindt u op Wat doen wij met uw gegevens.

Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB)

In het GLB van 2023 krijgt u te maken met nieuwe voorwaarden, regelingen en premies. Meer informatie vindt u op Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) vanaf 2023.

Voor sommige agrarisch ondernemers was uiterlijk 15 mei 2023 de Gecombineerde opgave doen niet haalbaar. Daarom heeft de minister besloten om dit jaar de periode te verlengen met een maand. U had tot en met 15 juni 2023 de tijd om uw opgave te doen.

In 2023 is er geen kortingsperiode meer na 15 juni. In vorige jaren kon u een GLB-subsidie nog na 15 mei aanvragen in de opgave. U kreeg dan een korting op uw subsidiebedrag.

Veranderingen op hoofdlijnen

Hieronder vindt u veranderingen in de opgave op hoofdlijnen. Bent u benieuwd naar alle vragen en de antwoordopties? Deze vindt u hieronder in het document Vragen in de Gecombineerde opgave 2023.

Vragen in de Gecombineerde opgave 2023

In het document Vragen in de Gecombineerde opgave 2023 vindt u alle vragen uit de opgave en de antwoordopties.

In opdracht van:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?