Vooruitblik Gecombineerde opgave 2023

Gepubliceerd op:
15 oktober 2022

Als agrarisch ondernemer vult u elk jaar de Gecombineerde opgave in. De opgave gaat open op 1 maart. In de opgave van 2023 stellen wij meer vragen dan vorig jaar. Wij vertellen u  waar u nu al rekening mee kunt houden. Zodat u hiervoor alvast gegevens kunt verzamelen.

Meer vragen in de opgave

Elk jaar beantwoordt u veel vragen in de opgave. Deze vragen stellen wij u voor verschillende wettelijke regelingen. Een belangrijk onderdeel is de Landbouwtelling. Alle Europese lidstaten voeren 3 keer in de 10 jaar een extra Landbouwtelling uit. Dit heet Integrated Farm Statistics (IFS). 

In 2023 stellen we weer vragen voor deze extra Landbouwtelling. Dat betekent dat u dit jaar meer vragen moet beantwoorden dan in 2022 en 2021. Ook voor de extra landbouwtelling geldt dat we alleen de gegevens vragen die we nog niet hebben.

Welke vragen kunt u verwachten?

Sommige vragen komen u misschien bekend voor van vorige jaren. Andere vragen zijn nieuw. Hieronder ziet u een lijst met de extra vragen die u kunt verwachten. We hebben de lijst met zorg gemaakt, maar het kan zijn dat er nog informatie mist. Dit komt omdat we nog druk bezig zijn met de opgave voor 2023. Ook gelden sommige vragen misschien niet voor u. Bijvoorbeeld omdat u geen dieren heeft. In februari vindt u hier de pdf met alle vragen in de opgave.

Vragen over Gemeenschappelijk landbouwbeleid 2023  

Vanaf 2023 verandert het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB). Wat dit betekent voor de vragen in de Gecombineerde opgave leest u later op deze pagina.

Wat doen wij met uw gegevens?

U krijgt dus meer vragen in de Gecombineerde opgave 2023. Wilt u weten waarom wij deze vragen stellen en wat wij met uw gegevens doen? Lees meer op Wat doen wij met uw gegevens

In opdracht van:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?