Hart voor Ondernemen: wereldwijd succesvol op je 27e

Gepubliceerd op:
19 april 2021

Ondernemer ben je in hart en nieren. Of je nu jong of oud bent, je eerste internationale stappen zet, óf juist wilt uitbreiden naar nieuwe markten. Naar hartenlust exporteren, dat is wat je wilt. Maar hoe zorg je dat die export ook succesvol is? Exportbedrijf Sanitronics laat zien dat je geen CEO van middelbare leeftijd nodig hebt om wereldwijd succesvol te zijn.

10 tips om naar hartenlust te exporteren

Coen van Houwelingen was pas 24 jaar toen hij directeur werd van Sanitronics. Hart voor de zaak én voor export heeft hij zeker. Volgens Coen speelt zijn leeftijd geen rol. Dat nieuwe zakenpartners hem door zijn leeftijd bij de eerste ontmoeting soms aanzien voor de chauffeur of receptiemedewerker neemt hij voor lief. "Ze zien me snel genoeg aan voor wie ik ben. Het gaat erom dat je verstand van zaken hebt én een goed verhaal". Hij heeft 10 belangrijke tips voor andere jonge ondernemers die internationaal zakendoen.

Hart voor de zaak én voor export

Export doet Coen’s hart duidelijk sneller kloppen. Sanitronics is inmiddels wereldwijd actief, van het Midden-Oosten tot Nieuw-Zeeland, de VS en Europa. Zijn belangrijkste tip voor andere ondernemers: “Ga het gewoon doen. En maak daarbij gebruik van alle contacten die RVO, ambassades en consulaten jou kunnen bieden. Zij kunnen je ook in contact brengen met ervaren ondernemers in het land waar jij gaat beginnen. Mij heeft dat enorm geholpen.

Bekijk hieronder de vlog van Coen. 

Tools om te exporteren

RVO biedt diverse tools voor ondernemers die met een gerust hart willen starten met exporteren of dat al geruime tijd doen. Zo is de RVO Exportwijzer een mooi startpunt, óók wanneer je nog niet zeker weet of Duitsland wel de juiste markt is voor jou als ondernemer.

Dat geldt ook voor de app 'NL Exporteert', waarin je de laatste evenementen, kansen en marktrapporten vindt en snel andere exportmarkten kunt ontdekken. Vers van de pers is onze pagina Starten met exporteren, waarop je veel relevante informatie kunt vinden.

Hart voor ondernemen in de praktijk

Nieuwsgierig hoe andere ondernemers te werk gingen in hun zoektocht naar internationaal succes? En naar de rol van RVO in dit proces? Lees dan hun verhalen.

Kent u onze app 'NL Exporteert'?

Lees meer, bekijk de functionaliteiten en...

Bent u tevreden over deze pagina?