ICT & Cyber: van innovatie tot veiligheid

Gepubliceerd op:
21 februari 2022
Laatst gecontroleerd op:
4 april 2022

Onze samenleving blijft in een recordtempo door digitaliseren. Dit biedt veel kansen en mogelijkheden, maar vraagt tegelijkertijd om maatregelen tegen de risico’s zoals hackers en andere vormen van cybercriminaliteit.

Digitalisering en veiligheid gaan daarom hand in hand. Toch weten bedrijven vaak nog niet genoeg af van de dreigingen die hun kant op kunnen komen. Want hoe ga je bijvoorbeeld om met een datalek? En hoe zorg je dat data niet wordt gestolen? Door deze vragen als bedrijf niet te stellen ligt data voor cybercriminelen (vaker dan je denkt) voor het oprapen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom is verantwoord digitaliseren zo belangrijk.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ondersteunt initiatieven die bijdragen aan nieuwe kansen en het veiliger maken van het digitale landschap. Wilt u digitaal innoveren of wilt u juist de cyberbedreigingen bestrijden? Maak kennis met RVO en bekijk wat wij voor u kunnen doen.

Uitgelichte regelingen

Voor initiatieven die digitalisering verder helpen en veiliger maken zijn er verschillende regelingen en diensten. Ook worden er geregeld evenementen georganiseerd om bedrijven te informeren over de mogelijkheden. Hieronder sommen wij een aantal diensten en regelingen voor u op. Verderop op de pagina vindt u een aantal uitgelichte evenementen.

Praktijkverhalen

Lees meer over de online platforms voor talentontwikkeling van Parantion en hun 1e stappen over de grens. Of lees hoe de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied met behulp van ICT de energie-efficiëntie van datagebruik optimaliseert.

Publiek-privaat partnerschap BOOST in Kenia overbrugt de digitale kloof

In Kenia is er een flinke digitale kloof. Slechts 6% tot 8% van de bevolking heeft toegang tot een computer in hun huishouden. Het Boost-programma wil helpen om die kloof te overbruggen. De deelnemers aan het programma knappen Europese, tweedehands computers van hoge kwaliteit op. Die worden vervolgens gebruikt in Keniaanse ziekenhuizen, scholen en overheidsinstellingen.

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?