Internationaal zakendoen | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Internationaal zakendoen

27-02-2020

Wilt u met uw onderneming over de grens de vleugels uitslaan? Dan heeft u hiervoor financiering nodig. Dat is bij buitenlandse plannen extra moeilijk.

De onderstaande regelingen kunnen u daarbij helpen.

 • Dutch Good Growth Fund (DGGF)
  Wilt u zakendoen in een opkomende markt of een ontwikkelingsland? En kunt u hulp gebruiken bij het rondkrijgen van de financiering? De overheid ondersteunt met leningen, participaties, garanties, exportkredietverzekeringen en exportfinancieringen met terugbetaalverplichting via het Dutch Good Growth Fund (DGGF).
 • Dutch Trade and Investment Fund (DTIF)
  Wilt u ondernemen in het buitenland? En heeft u moeite om de financiering rond te krijgen? Het Dutch Trade and Investment Fund (DTIF) biedt leningen, garanties en exportfinanciering. Zo komt u snel een stap verder met uw internationale ambities.
 • DHI-subsidieregeling
  Heeft u internationale ambities en interesse in buitenlandse markten? Wilt u in het buitenland een project uitvoeren of investeren in een onderneming? Of wilt u mogelijke afnemers overtuigen van uw technologie, product of dienst? Dan is de subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsprojecten (DHI) misschien interessant voor u.
 • Starters International Business (SIB)
  Wilt u uw product in het buitenland op de markt brengen, maar heeft u net dat extra beetje hulp nodig? Dan is er de regeling Starters International Business (SIB) van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De SIB-regeling helpt bedrijven die de stap willen maken naar buitenlandse markten.
 • Speciaal mkb-instrument in Horizon 2020
  Bent u werkzaam bij een internationaal georiƫnteerd, innovatief bedrijf met de ambitie om te groeien? Het mkb-instrument (SME instrument) van Horizon 2020 ondersteunt het naar de internationale markt brengen van een nieuw product, proces of dienst.

Kijk ook eens bij:

Hoe kan RVO u helpen?

De Nederlandse overheid biedt een breed scala aan diensten voor ondernemers die zakendoen in het buitenland. RVO wil graag met u in gesprek over de behoeften die u heeft. Daarbij kijken we naar de mogelijkheden die de overheid biedt om u te ondersteunen. Wij werken nauw samen met zowel private als publieke partijen. U kunt bij ons terecht:

 • kennis en informatie;
 • netwerken en contacten;
 • financiering;
 • belangenbehartiging.

RVO vindt het belangrijk dat u die informatie en ondersteuning krijgt die past bij uw situatie. Heeft u vragen, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.