Nederland Innovatieleider: Innoverend mkb

In Nederland innoveren relatief veel mkb’ers in-house: 39% t.o.v. een gemiddelde van 28,7% in de EU. Dat het innovatiepotentieel van deze grote en diverse groep goed tot zijn recht komt, naast dat van grote bedrijven, is belangrijk voor de innovatiekracht van Nederland.

Praktijkvoorbeelden

Dacom
Greentom
KE-works
Robin Radar Systems
Tolq
't Voske

Dacom

Dacom ontwikkelt al zo’n 30 jaar hard- en software voor telers die het maximale uit hun oogst willen halen. Dacom werkt nu aan de innovatie van een datalogger, om data over relatief grote afstanden en met een heel laag energieverbruik te kunnen verzenden.
Lees hoe Dacom voor deze en eerdere innovaties een beroep doet op de WBSO.

Greentom

De kinderwagens en buggy’s van Greentom zien er strak uit. Modern design, frisse kleuren. Maar ronduit revolutionair is de wijze waarop het Zuid-Limburgse bedrijf ze maakt. Greentom maakt de kinderwagens van 100% gebruikte kunststof.
Lees meer over Greentom

KE-works

De Nederlandse onderneming KE-works werkt samen in een Europees innovatieproject. Met ITEA-steun krijgen 14 bedrijven in 5 landen de kans om nieuwe technieken en oplossingen te ontwikkelen en te toetsen. KE-works ontwikkelt slimme maatwerkapplicaties om ontwerpprocessen te automatiseren.
Lees meer over KE-works.

Robin Radar Systems

Robin Radar Systems (RRS) ontwikkelt radars om kleine doelen, zoals vogels en drones, te volgen. Op 14 september 2017 presenteerde RRS de eerste 3D-vogelradar. Deze is veiliger voor vogels, windparken en vliegvelden. Voor de ontwikkeling maakte RRS onder meer gebruik van het Innovatiekrediet, de Seed Capital regeling en de WBSO.
Lees meer over de 3D vogelradar van Robin Radar Systems.

Tolq

De online vertaaldienst Tolq helpt ondernemers van grote en kleine bedrijven hun website te laten vertalen in elke gewenste taal. Met een paar muisklikken maakt de ondernemer een account aan. Met speciaal ontwikkelde software analyseert Tolq de betreffende website, deelt teksten op en stuurt deze naar de juiste vertalers.
Lees meer over Tolq.

't Voske

Champignonkwekerij ’t Voske heeft de ambitie om volledig energie- en klimaatneutraal te worden. Met de innovatieve mestverbrander die ze hebben uitgevonden willen ze hun eigen afvalstoffen benutten.
Lees hoe 't Voske de WBSO inzette voor deze procesinnovatie.

Service menu right